Протестиращи в Кюстендил: Искаме Арката да стане Хайд парк, за да има къде да се оплакваме от шумни комшии и кучета

Filed under: Кюстендил |

Недоволните почетоха паметта на самозапалилия се Пламен, чудят се към кой инициативен комитет да се присъединят

Хайд парк ще изслушва проблемите на кюстендилци от Арката на площад “Велбъжд”. Предложението бе дадено от Иван Зашев по време на поредния протест срещу високите цени на тока. Недоволните очакват подкрепа за искането си от кмета Петър Паунов. „Искаме да продължи да съществува трибуната пред Арката, откъдето да изказваме мненията си, така че да ни чуят”, каза Зашев. “Така ще можем да се оплакваме от комшиите, ако тропат след 12 през нощта, и от домашните животни, които се отглеждат в крайните квартали на града”, одобри идеята друг кюстендилец. Според автора на идеята във всички демократични държави има такива места, където хората да се изказват по различни въпроси.

Протестът в Кюстендил започна с едноминутно мълчание в памет на починалия 36-годишен Пламен от Варна, който се самозапали в знак на протест срещу местната власт в морската столица.

Предстои създаването на гражданско сдружение за Югозападна България, към което да се включи инициативният комитет на протестиращите в Кюстендил. Като дилема пред кюстендилци стои нарастващото напрежение между инициативните комитети в Югозапада. Лошата новина, която бе съобщена след диалога между представители на Кюстендил и Благоевград, е, че има дрязги и хората са разделени. Другата възможност пред жителите на областния град е да се обединят със сдружението на протестиращите в София. Елена Манчева, от инициативния комитет в Кюстендил каза, че разделението е факт и предстои вземането на решение по въпроса.

Повече подробности в печатното издание

Снимки:

1-Елена Манчева е един от членовете на инициативния комитет.

2-Иван Зашев поиска Хайд парк.

3-С едноминутно мълчание почетоха паметта на самозапалилия се Пламен от Варна.

Дете оцеля по чудо след пада...
Областният координатор на ГЕРБ...
Бившият здравен министър Стефа...
Кюстендилци на лов за неправил...
Управителят на „Въгледобив Боб...