Талант от Добринище попадна в полезрението на националния селекционер по футбол

Filed under: Футбол |

Илия Мунин впечатли треньора на младежите Михаил Мадански, който го гледа на мача „Любимец” – „Нефтохимик”

Пореден талант от Пиринския край попадна в полезрението на селекционера на младежкия национален отбор Михаил Мадански. Специалистът пътува до Любимец да гледа мата с „Нефтохим” и да наблюдава Илия Мунин. 20-годишният бранител от Добринище е рожба на детско-юношеската школа на „Пирин” (Благоевград). Роденият през 1993 година футболист е откритие на треньорите Васил Петров и Илко Христов и дори бе титуляр в тима на „орлетата”, с година по-големи от него.

От същия набор на „Пирин” страхотна кариера направи Антон Карачанаков, който е в ЦСКА. Мунин още в периода при юношите младша възраст премина в „Левски”, а оттам миналата година отиде в „Любимец”. Както много други юноши на „сините” и Мунин не можа да пробие в мъжкия отбор и бе пратен в „Монтана”, а в момента защитава цветовете на „Любимец”.

Селекционерът Мадански остана очарован от изявите на Мунин в мача на „Любимец” с „Нефтохимик”, който домакините обърнаха от 0:1 до 2:1.

В момента освен Карачанаков в младежкия национален отбор твърди фигури са Ради Кирилов от Симитли, Димитър Благов от „Пирин” (Бл) и рожбата на „Пирин 2001” Любослав Войнов, който в момента е играч на „Банско”. Мадански бе харесал и Божидар Васев, но „орлето” имаше нещастието да счупи крак преди старта на пролетния полусезон.

 

Текст за снимки:
1.Илия Мунин

2.Михаил Мадански

Лекувалият тежко заболяване М...
„Миньор” почва в „Б” група, и...
"Орле" започна трени...
Юношите на "Велбъжд"...
Ранен гол, проспано първо полу...