Паднала мазилка в театъра направи цицина на второкласник, зрителка с два шева на главата

Filed under: Кюстендил |

Спешен ремонт започва в театъра в Кюстендил след инцидент по време на училищен концерт по празниците. Платно от тавана падна на първите редове. С цицина на главата е второкласник, а Радка Шопска е с два шева на главата. По това време деца от сцената изпълняват култовото парче на южнокорейския рапър “Гангъм стайл”. Дотам обаче мазилка не е стигнала. Директорът на театъра Чавдар Ненов обясни, че падналото парче мазилка с размери 1,20 м на 40 см и е с дебелина 2,1 см. За щастие платното се е раздробило още във въздуха. Покривът на културната институция не е ремонтиран от 1979 г., уточни кметът на града Петър Паунов. ”Не са сериозни нараняванията. Малкият дявол е бил“, добави Паунов.

Комисия ще направи обследване на театъра, за да се започнат и първите ремонтни дейности по укрепването на покривната конструкция. Очаква се таванът да бъде готов за 13 май, когато в Кюстендил гостува с постановката „Тартюф“ театърът в Стара Загора. ”По принцип всяка година се прави обследване, това е нещо, което не може да се предвиди”, уточни градоначалникът.

„Таванът е на три нива. Досега ремонтирахме само тази част, която е над балкона. Когато станах директор през 2008 г., беше в много лошо състояние. Платната там са и най-дебелите – 5 см, те бяха и най-опасни. Подменена е ламперията на голямата зала и седалките. Направени са и места за инвалиди“, уточни директорът на театъра в оставка Чавдар Ненов. Капацитетът на залата е 689 места. Великденският концерт на началното училище е традиционен. Той е бил прекъснат само за 4-5 минути и е продължил по настояване на родителите и децата.

Снимка:

Кметът Петър Паунов и директорът на театъра Чавдар Ненов.

 Грип тръшна ГЕРБ депутата от ...
Нашествие на кози в Кюстендил!...
Кюстендилски майки: Пейките пр...
Дългове мъчат бизнесдамата Над...
Търговката Елена Каломан: Цени...