Проф. Тод Кашдан откри формулата на щастието: Живейте за мига, бъдете любопитни, движете се по 30 минути на ден…

Filed under: Любопитно |

 175-14-81 kashdanОще преди години философите са се опитвали да открият пътя към пълноценен живот, но не са успявали. Сега един мъж не просто твърди, че е открил пътя, а дори е измислил и формулата за щастлив живот, предаде в. „Дейли мейл„. Проф. Тод Кашдан провел изследване на тема, какво прави хората щастливи и създал „уравнение на щастието“. Формулата включва шест фактора, чието правилно комбиниране води до усещане за пълноценен живот.


Съставките на щастието са
:

– Живейте за мига (М)

Оценявай звуците, ароматите и гледките, които всеки ден са около вас.
– Бъдете любознателни (С)

Изследвай нещо непознатото, мистериозно и интересно – поне веднъж дневно.

– Правете нещата, които обичате (L)

Ако има нещо, което със сигурност може да направи живота ни по-щастлив, то това са нещата, които са важни за нас, и които ни вълнуват. Правете едно от тези неща, когато сте на работа, и друго след това.

– Мислете за другите около себе си (T)

Правете комплименти на близките си, изслушвайте ги. Много хора вярват в максимата, че трябва да обичаме себе си, за да ни обичат и другите. Науката обаче отрича това твърдение. Отнасяйте се подобаващо към хората около вас и ще видите, че това ще ви накара да се чувствате много по-добре.

– Подхранвайте любовната си връзка (N)

Отделете време и внимание на партньора си, приятелите си, семейството си – поне два пъти дневно. Учените установили, че най-щастливите хора на планетата винаги имат до себе си някого, когото обичат безрезервно.

– Грижете се за тялото си (B)

Тук не става въпрос за тичане, хиляди трудни упражнения и лишения от вкусни изкушения. Единственото, което трябва да правите, е да се опитвате да се храните поне три пъти дневно и да се движите поне 30 минути.

Формулата на щастието на проф. Кашдан изглежда така:

(Mx16 + Cx1 + Lx2) + (Tx5 + Nx2 + Bx33)

„Не съществува конкретна тайна на щастието, но когато са налични подходящите „дози“ от тези шест фактора, то със сигурност поне ще се приближите към пълноценния живот“, обяснява авторът на изследването.

С опъване на завивките, почист...
Съпрузите столетници Ан Битър ...
Никога нито един от нас няма д...
Сатана проваля Божията воля за...
Досега не сме чули някой да ка...