Проф. Тод Кашдан откри формулата на щастието: Живейте за мига, бъдете любопитни, движете се по 30 минути на ден…

Filed under: Любопитно |

 175-14-81 kashdanОще преди години философите са се опитвали да открият пътя към пълноценен живот, но не са успявали. Сега един мъж не просто твърди, че е открил пътя, а дори е измислил и формулата за щастлив живот, предаде в. „Дейли мейл„. Проф. Тод Кашдан провел изследване на тема, какво прави хората щастливи и създал „уравнение на щастието“. Формулата включва шест фактора, чието правилно комбиниране води до усещане за пълноценен живот.


Съставките на щастието са
:

– Живейте за мига (М)

Оценявай звуците, ароматите и гледките, които всеки ден са около вас.
– Бъдете любознателни (С)

Изследвай нещо непознатото, мистериозно и интересно – поне веднъж дневно.

– Правете нещата, които обичате (L)

Ако има нещо, което със сигурност може да направи живота ни по-щастлив, то това са нещата, които са важни за нас, и които ни вълнуват. Правете едно от тези неща, когато сте на работа, и друго след това.

– Мислете за другите около себе си (T)

Правете комплименти на близките си, изслушвайте ги. Много хора вярват в максимата, че трябва да обичаме себе си, за да ни обичат и другите. Науката обаче отрича това твърдение. Отнасяйте се подобаващо към хората около вас и ще видите, че това ще ви накара да се чувствате много по-добре.

– Подхранвайте любовната си връзка (N)

Отделете време и внимание на партньора си, приятелите си, семейството си – поне два пъти дневно. Учените установили, че най-щастливите хора на планетата винаги имат до себе си някого, когото обичат безрезервно.

– Грижете се за тялото си (B)

Тук не става въпрос за тичане, хиляди трудни упражнения и лишения от вкусни изкушения. Единственото, което трябва да правите, е да се опитвате да се храните поне три пъти дневно и да се движите поне 30 минути.

Формулата на щастието на проф. Кашдан изглежда така:

(Mx16 + Cx1 + Lx2) + (Tx5 + Nx2 + Bx33)

„Не съществува конкретна тайна на щастието, но когато са налични подходящите „дози“ от тези шест фактора, то със сигурност поне ще се приближите към пълноценния живот“, обяснява авторът на изследването.

Бащините съвети на Фицджералд ...
Духът на пророчеството: Четири...
Няма да сте щастливи, дори да ...
 Ако донесем на Бог несбъдната...
Каква полза за човека, ако спе...