Отрязаха Жоре Капуто от скара за кюфтета в парк „Рила” въпреки най-високата цена от 1027 лв., участниците в конкурса заподозряха кметската управа в корупция

Filed under: Общество |

Шефът на „Общинска собственост” Надя Великова: Всичко е чисто, кметът Методи Чимев определи със заповед класирането до 3-то място 

208-11-nadia velikova copyШефът на отдел „Общинска собственост” Надя Великова отряза бившия полицай Георги Стойнев, известен с прякора Жоре Капуто, да стопанисва скара за кюфтета  до барбекютата в парк „Рила”, въпреки че даде най-висока цена от 1027 лв. с ДДС. Георги минаваше  за един от най-близките на Братя Галеви, по тази причина те му „подариха„   ресторанта, припомнят хора от ъндърграунда на града и се подхилкват ,защото знаят цената на този „подърък”.Ресторантът е  точно до барбекютата, и всеки ,който е влизал в него знае ,че обслужването е добро,а питиетата и ястията качествени. Ресторантът е любимо място на полицай ,следователи и прокурори, там се отбиват  и други дупничани  ,които искат да убият времето си в приятна обстановка.Но изненадващо конкурсна комисия, председателствана от Великова, класира не явния фаворит Георги Стойнев ,който беше предложил най-висока цена за скарата за кюфтета ,а втория  в класирането. Това предизвика острата реакция на всички участници в конкурсната процедура. Те сигнализираха в редакцията на вестника, че конкурсът е опорочен, по този повод поискахме становището на община Дупница. Лично Надя Великова даде отговор на всички парливи въпроси, отправени от участниците, които се зарекоха да протестират на първата сесия, ако не получат задоволителни отговори. От пресцентъра на общината съобщиха, че на 6 август 5-членна комисия към община Дупница с председател инж. Надя Великова – началник-отдел СиС, е провела конкурса за отдаване под наем на въпросния павилион. Документи са подали 4 фирми – “Вега Трейд 2013” ЕООД, “Крисмари” ЕООД, “Синди 2012” ЕООД и “Скорпион-ГБС” ЕООД. След направената проверка за редовността на документите и 4-те фирми са допуснати до участие в конкурса. На база посочените условия за участие в конкурса с 92,98 точки на първо място е класиран “Вега Трейд 2013” ЕООД. На второ място е класиран “Скорпион-ГБС” ЕООД със 71,76 точки, трети с 67,27 точки е “Крисмари” ЕООД и 4-ти е “Синди 2012” ЕООД с 59,81 точки. Съгласно чл. 90 от Наредбата на Общински съвет-Дупница за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество протоколът с резултатите от конкурса се връчва само на спечелилия участник. Останалите участници във въпросния конкурс са информирани своевремнно за резултатите, твърди говорителят на общината Христо Апостолов.

– Госпожо Великова, защо се бави 10 дни обявяването на класацията?

208-11-81 2– Съгласно Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество комисията отваря, разглежда и оценява офертите на допуснатите до участие кандидати. Въз основа на поставените оценки комисията прави класиране на участниците. Кметът Методи Чимев издава заповед, с която определя класирането до трето място, спечелилия участник и отстранените участници. Заповедта се издава в 7-дневен срок от приключване на процедурата по провеждане на търга или конкурса. Не е регламентиран срок за приключване на процедурата по провеждане на конкурса.

– Защо не е подписан в едноседмичен срок договорът с победителя?

– На основание чл. 92, ал. 2 от наредбата участникът, класиран на първо място, следва в 14-дневен срок от получаване на заповедта за класиране да представи документ за извършено плащане на гаранцията по изпълнение на договора, след което се сключва самият договор за наем. В момента тече този 14-дневен срок за плащане, след което в седемдневен срок ще бъде сключен договорът за наем.

– Защо не е поканен вторият в класацията за подписване на договора?

– Вторият класиран участник ще бъде поканен за сключване на договор, в случай че първият класиран не внесе определената гаранция в посочения 14-дневен срок.

– Защо общината бави процедурата, като гази закона, при положение че участниците са дали космически цифри за месечен наем от порядъка на над 1000 лв. за една скара за кебапчета? Защо се използват хитрини като безплатен обяд за деца на Първи юни и други уж социални работи, при положение че вторият Георги Стойнев, по-известен като Жоре Капуто, е дал крупна месечна цена от 1023 лв., защо е приета офертата на управителя на парка, май казаха от Самораново, който влизал в конфликт на интереси?

 

Подробности в печатното издание

Снимките:
1Надя Великова
2 Скарата за кюфтета и кебапчета в дупнишкия парк „Рила”

Нумероложката Петра Николова г...
Изкуството на 3D рисунките ожи...
О.р. генерал-майор Петър Васил...
Певицата Радостина Паньова от ...
Кметът Вяра Церовска и стотици...