Бившият кмет на Дупница Първан Дангов: Социалистите търсят реванш, за да натрият носа на ГЕРБ, това им изигра лоша шега

Filed under: Искам думата |

Уж сме модерни леви, а сме за плоския данък, който обслужва единствено ония с големи доходи. Няма как едрият капитал да върви с бабата със 150 лв. пенсия

Не седнат ли политическите лидери да се разберат и да се обединят около някаква кауза, нещата няма да се променят

В момента се чувствам като човек, който преди години се опълчи на Братя Галеви

09-01 sn1Първан Дангов е бивш кмет на Дупница и бивш член на Висшия съвет на БСП. В момента е редови член на левицата. От един месец e директор на регионалната агенция по безопасност на храните в Кюстендил. 

– Г-н Дангов, помирихте ли се вече с БСП?
– Не смятам, че точната дума е помирение. По-скоро в момента се чувствам като човек, който преди години е имал смелостта да се опъл­чи срещу две лица, които към настоящия момент са осъдени. Визирам известните Братя Галеви. Винаги съм работил за БСП, колкото и да е имало противоречия между мен и ръководителите на партията на местно и национално ниво. Сега мога да говоря свободно това, което мисля. Извоювал съм си независимост по отношение на изказа и публичния коментар за събития и процеси, които се случват в обществото и партията. Старая се да бъда коректив и да давам тон за реформата в БСП.

– Случи ли се реформата?
– Реформата застина след 2005 г. Говоря за онази реформа, която трябваше да докаже, че БСП не е наследник на БКП в ония порочни практики като политическо представителство и функциониране. Защо не се е случила? Много примери и факти може да бъдат дадени, и то от страна на политическото ръководство на партията. Отговорно твърдя, че реформата така и не се състоя.

09-01-sn2– Кой е виновен?
– БСП е трудна партия от гледна точка не толкова на функционирането на структури, колкото на интереси на хора от най-ниското до най-високото ниво. Но тя е необходимата лява партия. Вярно е, че много поуки са извлечени от грешки в миналото.

Подробности в печатното издание

Снимките:
1 Първан Дангов
2 Ангел Христов и Пламен Галев

 

 След като комисията на губерн...
Русата пиарка Миглена Александ...
Треньорът на боса на ВИС 2 Или...
Проф. Александър Чирков: ЕС за...
Скандалната "Галчев инжен...