Младите надежди на „Велбъжд“ с куп отличия от OlympiaCup, Светослава Георгиева коронясана за Мини Мис турнир

Filed under: Лека атлетика |

След фурора на килима в Бургас за кюстендилските грации предстои заслужена лятна почивка

158-22-01-krasi-2_Burgas_hud.gimn

Нов фурор на гимнастическия килим сътвориха състезателките по художествена гимнастика на клуб „Велбъжд“. На Международния турнир в Бургас OlympiaCup девет състезателки от кюстендилската школа завоюваха отличия от 5-ото издание на надпреварата, в която взеха участие 390 гимнастички от страната и чужбина.

Светослава Георгиева завоюва златен медал на без уред при най-малките, родени през 2009 година, в „А“ категория. Тя заслужи и приза «Мини Мис турнир», за което получи корона. Златно отличие грабна Цветозара Миленкова при родените през 2007 година, също в „А“ категория, за съчетанието си без уред. Нилана Колевска се класира 3-та на без уред, родени през 2007 г. Белослава Кенова се класира на 6-о място при родените през 2006 г. в „С“ категория.

158-22-01-krasi-1_Burgas_hud_gimn

Със златен медал се окичи Мартина Тасева при родените през 2005 г. в „В“ категория. Тя се нареди на 5-о място в многобоя и на 6-о на без уред. За композицията си с топка Йоанна Валериева триумфира със златото, при родените през 2004 г., „А“ категория. В многобоя и на съчетание без уред тя се нареди 3-та.

С два бронзови медала се завърна Вая Драганова за композициите на обръч и топка, а в многобоя й на без уред е четвърта, при родените през 2003 г., в „А“ категория. Биляна Везирска е 3-та в многобоя, в същата възраст, но в „В“ категория, като тя бе най- добра при съчетанията без уред и на обръч. Третото момиче на „Велбъжд“ в тази възраст, Йоана Мукленова, е 4-та на без уред, в „С“ категория.

158-22-01-krasi-3_Burgas_hud_gimn

Михаела Георгиева спечели многобоя при родените 2002 г., „В“ категория, след първо място на топка и второ на без уред.

Два сребърни и един бронзов медал завоюва Надежда Георгиева, която се класира 3-та в многобоя при родените 2000 г., „В“ категория. На топка и бухалки тя зае 2-рото място.

Това бе и последното състезание за гимнастичките на „Велбъжд“ преди заслужената лятна ваканция.

Асове на „Рилски атлет” блест...
Балканска титла за благоевград...
Малките грации на "Олимпи...
Веселина Алинска се качи на по...
Грациите на "Велбъжд"...