Водачът на листата на КП ”България без цензура” за 26-и МИР София-област д-р Красимира Ковачка на среща в с. Говедарци: Усещам със сърцето си, че пътят ни е правилен, с бюлетина №13 гласувате за 20% увеличение на пенсиите и 550 лв. минимална заплата

Filed under: Общество |

В нашата програма сме въвели данък „богатство” за всяка покупка от физическо лице над 1 млн. лв.

 216-11-01 20140919_191607 

Д-р Красимира Ковачка – водач на листата на КП”България без цензура” за 26-и МИР София-област, се срещна с избиратели от самоковското село Говедарци. С нея бяха кандидат-депутатът д-р Борислав Филчев, общинскияг съветник Мая Христева, председателят на ПП ”България без цензура” в Самоков Христо Кочов и зам.-председателят Костадин Щерьов. Срещата бе приятелска, в раздадените материали се четеше мотото на бюлетина 13 – „Държавата с грижа за народа”.

Д-р Ковачка, управител на МБАЛ-Самоков от 2001г., с  три специалности –„Кардиология”, „Вътрешни болести” и „Социална медицина и здравен мениджмънт”, подробно разясни за управленските мерки на коалицията за справяне с безработицата и подпомагане на икономиката.

216-11-01 20140919_195952

„Връзката ми е силна с този край и искам да се случат хубави неща. Много ви уважавам. Отраснала съм в село Маджаре, имам страхотни детски спомени и много обичам това място и всички хора, свързани с него. Не съм някакъв тесен партиен член, а един човек от този край, който иска всички в него да живеят добре. За трети път се явявам на парламентарни избори. Аз съм лекар, имам Хипократова клетва и лекувам всички хора, независимо какви са – вляво, вдясно, център. Има прекрасни хора навсякъде, а лекарите са тези, които могат да създадат мост между партиите, да спре това упорито боричкане и противопоставяне, да се създаде стабилно правителство и да тръгнем напред, защото това, което наблюдаваме в последните години, е демотивирането на младите хора и около два милиона напуснаха Родината.

216-11-01 20140919_200247

В коалиция „България без цензура” със силно присъствие е ПП ЛИДЕР, освен това влизат Партия на българските жени, Земеделският народен съюз, Движение „Гергьовден”, Български демократичен съюз „Радикали”, Съюз на свободните демократи. Това са хора, които се обединиха в своите програми около няколко конкретни цели.

Първата цел е разкриването на работни места. Коалицията има идеята наистина да разкрие 1 млн. работни места за 8 г. Всяка година по 150 000. Безработицата е с висок процент, макар положението в селата от Самоковско да е по-добро в сравнение в районите на Видин, Монтана, Северозападна България, Родопите. Нашата програма предвижда развитието на тези райони чрез данъчни облекчения за средния и малък бизнес за разкриване на работни места, дори те да бъдат десет, а за големия бизнес още по-големи възможности, за да може той да осигурява повече работни места.

216-11-01 20140919_201811

В програмата има много социални моменти. Единият от тях е увеличението на пенсиите с 20%, на минималната работна заплата – на 550 лв. Откъде ще се вземат тези пари? Те ще дойдат, ако не пропускаме шансовете си от европейските програми и възможностите чужди инвеститори да реализират своя бизнес тук. Аз като лекар искам да споделя, че хората искат най-евтините лекарства, които здравната каса плаща 100%, защото нямат пари. Силно съм въздържана, когато говоря за другите политически партии, защото мисля, че диалогът и консенсусът решават нещата, но не може един пенсионер да живее със 130 лв. и не може един човек да работи за 340 лв. минимална работна заплата. Задължително трябва да се повиши събираемостта на данъците. В нашата програма сме въвели данък „богатство” за всяка покупка от физическо лице над 1 млн. лв. Тази коалиция не дели хората, мисли за всеки и особено за социално слабите. Един човек, който си позволява да си купи имот за 1 млн., трябва да си плати данъка, за да могат останалите да си купят хляб. Аз съм силно социален човек и точно тези моменти от програмата ме впечатлиха, затова съм тук, а не от някаква амбиция да бъда депутат. Аз съм преди всичко лекар, никога няма да си изоставя професията, но мисля, че здравеопазването претърпява изключително неблагоприятни,  катастрофални моменти. Системата е направена така, че има разделение на спешна помощ, извънболнична помощ и болнична помощ, което не е нормално. Ние сме едни и същи. Хората недоволстват и от потребителската такса. В Спешна помощ има пълен недостиг на лекари, защото българските лекари отиват да работят в Англия и Германия, където получават 3000 евро. Често съм обвинявана, че в болницата няма млад медицински персонал, но има неща, които не зависят от мен, нито от общината, а се решава на държавно ниво. Дори да не стана депутат, ще направя всичко възможно с подкрепата на общината опита, който ние въвеждаме, да го разбере цялата държава. Тези пенсионери, които работят в болницата, са като едни апостоли и трябва да им благодарим, защото ако ги няма, болницата ще затвори врати, както много други болници.

Тази година за първи път в Самоков по инициатива на болницата и пълната подкрепа на Общинския съвет и на кмета ние имаме 5 момичета, които ще учат за клинични лаборанти, рехабилитатор, рентгенови лаборанти, като общината ще осигури финансови средства за целия период на тяхното обучение в размер на 700 лв. годишно, а когато завършат, ще бъдат сключени договори от 6 до 10 г. Ние искаме да развием тази идея. Другата година да бъдат още 10 деца за медицински сестри и така да имаме млади специалисти в болницата. Тази инициатива е една от най-важните в здравеопазването. Каквато и апаратура да имаме, без хора не става. Най-важното в България е човешкият потенциал, който за голямо съжаление напусна страната.

В новото Народно събрание трябва веднага да се помисли за промяна на здравното законодателство. Обидно е лекарите да бъдат еднолични търговци. Лекарят е лекар. Той не може да продава здраве. Това трябва да бъде променено, защото лекарят, учителят, пасторът имат друга мисия сред хората.

В програмата е заложена и сериозна връзка между бизнеса и социалната сигурност на хората. В последните години малкият и средният бизнес почти замръзнаха. Обвиняваме пациентите, че не са здравно осигурени, но не може един пациент да не му работи предприятието и той да се осигурява. Той предпочита да има пари за храна и ако се разболее, да си плати в момента. Абсолютно некоректно от страна на държавата. Отговорно заявявам, че некоректно е и плащането на здравните вноски за децата и пенсионерите. Държавата трябва сериозно да се погрижи за своите хора. Като кардиолог всеки ден през кабинета ми, ако минат 15 човека, 7 идват, защото трябва да минат на ТЕЛК. Това показва колко сериозно болни са хората. Голяма част не търсят лекарска помощ, отиват в крайно критично състояние, когато почти няма какво да се направи и всичко това е, защото стандартът на българина е нисък. Затова в нашата програма идеите са заложени за период от 8 г. Увеличение на минималната работна заплата на 550 лв., увеличение за една година на пенсиите с 20% и увеличението на бюджета за здраве минимум 1% годишно, докато стигнем един европейски стандарт, защото както ние трябва да изпълняваме европейските стандарти при лечението, моите колеги искат да бъдат мотивирани по европейски, а хората искат да бъдат добре обслужени от млади и знаещи лекари.

Приоритети са развитието на туризма, земеделието, енергетиката. България е туристическа страна, не е нормално страна, която произвежда най-добрите зеленчуци и плодове, в момента на пазара да питаме: Това българско ли е? Не може да внасяме зеленчуци и плодове от далечни пустинни държави, когато тук е родината на най-прекрасните неща. Този бизнес трябва силно да се стимулира от държавата, да има борси само за българска стока на дребните производители.

В образователната част от програмата е увеличение на заплатите на учителите с 10%.

Тази коалиция не е някаква фабрика за надежди, а на конкретни неща. Нито един от водачите на листи на Коалиция „България без цензура” не е бил министър, нито един не е бил депутат. Това са чисти хора, млади хора. В листата са Светлин Танчев, Росен Петров, проф. Ботов, който е бил директор на Военноморската болница, има икономисти, хора, завършили в Харвард, с чужд опит.

Като кардиолог сърцето ми показва, че този път е правилен и че хората в града, които подкрепят тази листа, са позитивни хора. Тук са г-жа Мая Христева – общински съветник, и д-р Филчев, които с годините показаха, че могат да работят в екип с общинското ръководство, Общинския съвет и че когато наистина приоритетно трябва да се направи нещо за града, хората трябва просто да надживеят егото си и да си протегнат ръце в една посока. Противопоставянето не ражда нищо, във войната винаги губят и двете страни. Трябва да се обединим. Трябва да се предлагат хора, които са решителни, да забравят частните си интереси и да се борят за интересите на хората. Работа, европейски доходи, справедливост, ако това ви харесва -бюлетината е номер 13.

Въодушевен, Георги Василев от с. Говедарци призова присъстващите да гласуват с бюлетина номер 13:

„Искам да поздравя гостите от Коалиция „България без цензура” начело с нашия любим лечител д-р Ковачка. Нашата болница цъфти благодарение на нея. Работи усилено, лекува, затова ние трябва да я подкрепим, да й дадем още по-силна власт, защото тя ще бъде в наша услуга. Да бъдеш депутат, това значи много, да помагаш на хората, а тя в тази сфера е много добра. Коалиция „България без цензура” има програма в полза на по-бедните. Да подкрепим коалицията с бюлетина номер 13. Успех на всички и на д-р Ковачка!”

 

Сутринта в деня на представянето на програмата на Коалиция „България без цензура“ в с. Говедарци д-р Красимира Ковачка на церемония в зала „Св. София“ в Народното събрание получи сертификат „Лекар, на когото българите вярват“. Тя бе номинирана сред 270 лекари в присъствието на здравния министър, управителя на Националната здравноосигурителна каса, представители на политическите партии. На проведената дискусия на тема „Трите най-болни теми на здравната система“ д-р Ковачка представи решенията, които Коалиция „България без цензура“ предлага в областта на здравеопазването.

Журналистката Ани Цолова: Само...
Мая Илиева избяга в Доминикана...
Събирачите на легенди Николай ...
Бившият ректор на Софийския ун...
Докторът по политология Валери...

5 коментара за: Водачът на листата на КП ”България без цензура” за 26-и МИР София-област д-р Красимира Ковачка на среща в с. Говедарци: Усещам със сърцето си, че пътят ни е правилен, с бюлетина №13 гласувате за 20% увеличение на пенсиите и 550 лв. минимална заплата

 1. Приоритети са развитието на туризма, земеделието, енергетиката. България е туристическа страна, не е нормално страна, която произвежда най-добрите зеленчуци и плодове, в момента на пазара да питаме: Това българско ли е? Не може да внасяме зеленчуци и плодове от далечни пустинни държави, когато тук е родината на най-прекрасните неща. Този бизнес трябва силно да се стимулира от държавата, да има борси само за българска стока на дребните производители. – точно така!

  Жоро
  2014/септември/22 at 16:57 PM

 2. Успех!

  Иво
  2014/септември/22 at 16:57 PM

 3. Програмата на ББЦ е с грижа за хората.

  Емил
  2014/септември/22 at 16:55 PM

 4. Време е да разберем, че властта е в нашите ръце. Ние избираме кой да ни управлява! Ние решаваме на кого да гласуваме доверие. Нека не забравяме позорното управление последните години. Гласувайки за ББЦ ще имаме възможността да ни управляват принципно и прозрачно! Успех!

  Йордан
  2014/септември/22 at 16:52 PM

 5. Дано да успеят да релизират всичко това!

  Алек
  2014/септември/22 at 16:42 PM