С изложби, постановки и концерт Факултетът по изкуствата в ЮЗУ празнува 20 г. от създаването си, отличиха  второкурсниците Симеон Стоичков и Васил Иванов

Filed under: Благоевград |

241-03-02  izkustva1

С  редица  изложби, постановки и концерт Факултетът по изкуствата в ЮЗУ „Н. Рилски“ празнува 20 години от създаването си. Факултетът по изкуствата е инициатор на Национален студентски фестивал на изкуствата, който е форум за творческа изява във всички области на изкуството: кино, театър, музика, танци, изобразително изкуство, мода и др. Именно с тазгодишното издание на престижния фестивалсе отбелязва и 20-годишнината на факултета.

Началото на честванията беше поставено с фотоизложба на студентите от катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“ на тема „Моят университет. Място за учение и професионално израстване в ЮЗУ „Неофит Рилски“.

„Подбрали сме 16 снимки от тези, които са заснели студентите. Не успяхме да представим всички факултети, но във втората част ще обхванем всички факултети, които работят на територията на нашия университет”, коментира доц. Клаудия Камбурова, ръководител катедра.

„Фотографията в нашата работа, в нашата катедра е помощна дисциплина. Чрез фотографията ние изучаваме някои параметри и изразни средства на операторската професия, но фотографията не е основна дисциплина и въпреки всичко за мен е радост да виждам доста големи успехи в развитието на фотографията”, коментира основателят на катедрата проф. Павел Милков.

Комисията за оценка на снимките в изложбата реши да награди двама студенти, специалност „Филмово и телевизионно операторство”, които с работата си са допринесли много за  факултета и университета. Отличените са второкурсниците Симеон Стоичков и Васил Иванов.

Официално откриване на фестивала беше заложено за вчера вечерта с концерт на Биг бенд-Благоевград със солисти студенти от класа на Орлин Горанов, диригент Борис Янев и с участието на студенти от катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство”, катедра „Хореография” и катедра „Изобразително изкуство”.

Снимката:  Фотографската изложба откри проф. Павел Милков (вдясно).

С 23:20 бизнесменът Юлиян Гоше...
Депутатът Георги Андонов: Упра...
Разследване: Фалиралата фирма ...
 Валията на Истанбул издаде уд...
Шок в Благоевград! Бизнесдамат...