Натискат д-р Пандев да подаде оставка като болничен шеф в Благоевград, дружеството на печалба от 566 000 лв.  

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Финансистът К. Шумантов: Д-р Огнян Митев прояви пренебрежение към конкурса, не отговори на въпроса за  финансовото стабилизиране на АГ отделението

 

 Гласят д-р Огнян Митев за изпълнителен директор на МБАЛ-Благоевград, насрочват общо събрание на 19 или 20 февруари. 

294-07-01  pandev1 copy

 

Експерти на здравното министерство натискат изпълнителния  директор на МБАЛ-Благоевград д-р Владимир Пандев да подаде оставка. Това разкри болничният шеф на последната си пресконференция за годината, на която направи отчет за свършеното от неговия екип за периода на управлението му, като коментира и ескалиралото напрежение в здравното заведение след публичното оповестяване на резултатите от проведените конкурси за началници на отделения, както и „недопускането” до

конкурса на бъдещия болничен шеф, гинеколога д-р Огнян Митев.

294-07-01 огнян митев

Д-р Пандев не скри тревогите си, че след Нова година ще бъде сменен като изпълнителен директор и най-вероятно на директорския стол ще седне д-р Огнян Митев. „Доколкото знам, определен е новият борд на директорите и д-р Огнян Митев е определен за изпълнителен директор. Още повече че се насрочва общо събрание на 19 или 20 февруари. В дневния ред е описано кой ще бъде председател, кой ще бъде зам.-председател на Съвета на директорите и кой ще бъде изпълнителен директор“,  коментира разгневено  д-р Владимир Пандев. Той съобщи, че на 12 декември е бил при здравния министър и му е станало ясно, че рокадата е неизбежна.

„Бях извикан на 12 декември при министър Москов. Появиха се две дами, които ми казаха, че трябва да разпиша документите за самоосвобождаването си от поста и да подпиша документа за прокурист на лечебното заведение. За мен това беше безобразно поведение, нищо не подписах, станах и си излязох“, каза още д-р Пандев и допълни, че никой не се е поинтересувал от финансовите резултати на лечебното заведение, нито му е изтъкнал мотиви за освобождаването му.

Той призна, че неговото назначение също е било политическо, но бе категоричен, че през последната година екипът му е работил здраво за изправянето на крак на най-голямото лечебно заведение в Пиринско, а финансовите резултати потвърждават това.

„Към месец ноември дружеството е на печалба от 566 000 лв., като към фирма – доставчик на гориво, сме платили сума в размер на 230 000 лв. над главницата, което означава, че печалбата на дружеството щеше да е 800 000 лв. Кога за последно е достиган такъв резултат?!“, риторично попита  д-р Пандев. През настоящата година с 20% са увеличени заплатите на работещите в МБАЛ, извършен е ремонт в 7 отделения и като цяло са намалени с 800 000 лв. задълженията на болницата.

На въпрос за отстраняването на д-р Огнян Митев като началник на АГО д-р Владимир Пандев бе категоричен, че гинекологът не може да се сърди на изпитната комисия, тъй като писмената му разработка е написана пренебрежително, като копие от нея ще бъде изпратено и до здравния министър.

„Д-р Митев не издържа конкурса за началник на АГО и това е причината за настъпилата полемиката в здравното заведение и неговия гняв. Ще изпратя писмената му кандидатуправленска работа в министерството. В нея той е проявил престъпно пренебрежение, което не отива на доктор от неговия ранг”, категоричен бе д-р Пандев.

Финансистът на МБАЛ-Благоевград Костадин Шумантов, който заедно с д-р Кастелов са били в комисията, интервюирала вече бившия шеф на АГО д-р Митев, потвърди думите на директора, като обясни, че той наблегнал на икономическите въпроси.

„Аз не съм лекар и зададох въпрос какво планува д-р Митев за финансовото стабилизиране на отделението, но отговор не ми беше даден. Той прояви пренебрежение към конкурса”. Финансистът също така заяви, че АГО няма година, в която да е на печалба, и е било съвсем нормално това да е част от събеседването.

Снимките:

1 Д-р Владимир Пандев обяснява, че дружеството е на печалба от 566 000 лв. към ноември.

2 Д-р Огнян Митев

Русия предупреди Асад да не ма...
Кметът на Благоевград д-р Атан...
Благоевградчанин продава жена ...
Лидерът на БСП – Гоце Делчев В...
Набедената, че е работила за с...