„Рилски атлет“ с две вицешампионски титли от националния шампионат в София

Filed under: Лека атлетика |

Веселина Алинска и Симона Терзийска се наредиха втори в бяганията на 800 и 1500 м

144-23-01-Vesi Alinska v sredata...

Националният шампионат по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст (18-19 г.) донесе много радост за представителките на клуб „Рилски атлет“. В бягането на 800 метра изгряващата звезда Веселина Алинска завоюва сребърния медал с резултат 2:18,94 минути. Алинска финишира само на 94 стотни от победителката – Диляна Минкина („Средногорски атлет“ – Пирдоп), като показа впечатляваща физика по време на двете обиколки на стадиона на НСА. Съотборничката на Веси – Симона Терзийска, също се представи на ниво. Тя се нареди пета с време 2:24,23 мин.

На дългата дистанция – 1500 м, Симона Терзийска спечели втория сребърен медал за самоковския клуб, записвайки постижение 4:58,81 мин, което е и неин личен рекорд. Убедителна победителка тук отново стана Д. Минкина с време 4:43,65 мин. Седма в тази дисциплина се класира Емануела Тодорова с 5:31,27 мин, а осма финалната линия пресече младата надежда на „Р. атлет“ Елен Благоева.

Седма се класира и щафетата 4 х 400 м в състав: Емануела Тодорова, Елен Благоева, Симона Терзийска и Веселина Алинска, която финишира за 4:31,20 мин.

„Поздравявам отбора за високите постижения и искам да отбележа силните бягания на Веси Алинска и Симона Терзийска. Специално Веси бе много близо до това да стигне до титлата, но не й достигнаха още няколко метра. Аз обаче съм убеден, че в най-скоро време тя ще стигне до първото място“, изрази надежда наставникът на самоковки Костадин Чифлиджанов, който с трепет проследи случващото се от трибуните.

Следващата надпревара, в която състезателките на „Рилски атлет“ ще вземат участие, е международният турнир „Павел Павлов“, който ще се състои на 11 юли на стадиона на НСА „Васил Левски“ в столицата.

Снимка: Веси Алинска (в средата) остана на косъм от титлата на 800 метра.

Асове на „Рилски атлет” блест...
81 сантиметра разделиха параол...
Младите надежди на "Велбъ...
Веселина Алинска се качи на по...
Грациите на "Велбъжд"...