Зам.-кметът Владислав Караилиев и секретарят Денислав Захариев инспектираха строителните обекти в Перник: Западният парк със сцената на Лили Иванова ще блесне за 470 000 лв., спортната площадка в с. Люлин се прави за 54 000 лв.

Filed under: Актуално от днес,Перник |

172-07-01 FullSizeRender (9) 172-07-01-FullSizeRender (44)

Зам.-кметът на Перник Владислав Караилиев провери как вървят ремонтите на ключови обекти в града и увери, че те ще бъдат приключени в срок. Караилиев заедно с главния инженер Богомил Алексов и секретаря на община Перник Денислав Захариев инспектира строителните работи в Западния парк, където се работи върху първия етап от благоустрояване и паркоустройствено решение на част от централен градски парк, част от проект „Зелена и достъпна градска среда“. „Предвиждаме изграждане на алейната мрежа, настилки и алейно осветление. Ще бъде ремонтирана и естрадата, на която е пяла Лили Иванова. Всичко това е на стойност 470 000 лв. Очакваме първият етап да приключи до 20 октомври“, каза Владислав Караилиев.

Вторият инспектиран обект бе спортната площадка в с. Люлин. „Тази спортна площадка е изключително важна за селото, тъй като там живеят много млади хора и те имат нужда от подобни съоръжения. Останах доволен, че сме почти на 90% готови с изграждането й. Очаква се да бъде поставена и изкуствената трева“, отбеляза зам.-кметът Караилиев. Той информира, че стойността за изпълнение на проекта по договор е 54 000 лв., 60% от които са целеви средства. На новоизградената спортна площадка ще бъдат монтирани осветителни тела и футболни врати.

По време на проверката Караилиев направи оглед и на строителните дейности на ул. „Златоград“в кв. „Изток”. „Тази улица години наред беше залагана в поименния списък, но не се осъществяваше. Със смяната на ръководството на община Перник беше преценено, че трябва да се направи нещо по този проблем и както виждате – в момента се работи усилено. До края на месец август улицата ще бъде направена“, категоричен е Владислав Караилиев. Той уточни, че едновременно с това ще бъде изградена и 80 метра дъждовна канализация, която не е била предвидена в проекта.

Зам.-кметът на Перник посети и детската площадка, намираща се на ул. „Лом“ и ул. “Стомана“ в кметство „Изток“, на която до дни ще бъде поставено осветление. „Още следващата седмица тук ще бъдат поставени нови енергоспестяващи осветителни тела. По този начин ще удовлетворим искането на жителите от квартала, които ни изпратиха подписка, подписана от 200 души“, изтъкна той. Караилиев подчерта, че подобни проверки се правят всяка седмица, за да се следи стриктно изпълнението на проектите и поетите ангажименти за приключването им в установените срокове.

Снимките:

Зам.-кметът на Перник Владислав Караилиев провери как вървят ремонтите на ключови обекти в града и увери, че те ще бъдат приключени в срок

Зелен театър, игри и танци заб...
ГЕРБ депутатката Ирена Соколов...
Цветанов: Полицията е ангажира...
Кюстендилският художник Ивайло...
Със 191 000 лв. общината строи...