Осъжданият Георги Георгиев разби с юмруци главата на 86-годишната Мария от Кюстендил, опита да я ограби

Filed under: Кюстендил |

Бабата започна да го налага с бастуна, но Юнако я довърши с ударите си, разказа очевидецът Валентин Бориславов

Digimax A50 / KENOX Q2

35-годишният кюстендилец Георги Георгиев, по прякор Юнако, разби главата на възрастна жена на пейка в градинката пред кметството в Кюстендил. Юнако опитал да ограби 86-годишната пенсионерка Мария, нападайки я по особено жесток начин. Пейката, на която бабата седяла, беше цялата оплискана с кръв. На асфалта още личат огромните кървави петна. Георги е задържан за денонощие от кюстендилски полицаи. Дежурен съдия му наложи акт по указа за дребното хулиганство. „За малко да убие жената, да я ограби, а те го накзват с акт, е това е правосъдна система”, коментираха пенсионерите в градинката. „Видяхме, че двамата седяха на пейката срещу нас, изведнъж бабата започна да го налага с бастуна и да надава викове. Той пък я удряше с юмруци, останах с впечатление дори, че се познават. Не знам за какво са се скарали“, заяви инвалидът Валентин Бориславов, който седеше на съседната пейка и пиеше бира с приятели. „Видях линейката, жената беше цялата окървавена, оказаха й помощ, дано се размине леко. Всичко стана за минути, аз бях тръгнала до пазара и сега като се връщам, минавам през тези локви кръв“, твърди кюстендилска домакиня.

Digimax A50 / KENOX Q2

„Жената беше много изплашена, имаше рана на главата. Ние промихме раната, извикахме хирург да направи шевовете. След няколко часа възрастната жена се почувства добре, обади се на някой от близките й и си я прибраха у дома. Едва ли е имала много пари в себе си, тъй като пенсиите се дават следващата седмица. Ама и този мъж как може да й посегне, не го ли е  грехота от белите й коси”, коментираха от дежурния екип на спешното в Кюстендил

Сигналът за случая е постъпил в полицията чрез тел. 112.  Задържаният е известен на полицията с разнообразие от противозаконни деяния, осъждан е.

 

Снимките

1  Валентин Бориславов станал случаен очевидец на инцидента.

2 Локвата кръв стоя с часове пред пейката.

 

Детронираният от Мая Манолова ...
Прокурор Ангел Байрактарски с ...
Председателят на ловна дружинк...
Пипнаха 8 водачи да шофират пи...
Съдия Д. Петрова поряза кюстен...