Кметът Владимир Джамбазов отпусна по 3 кубика дърва за огрев и 40 лв. на хората с увреждания в Долна баня

Filed under: Долна баня,Общество |

 

Поетесата Лиляна Иванчева се хвана на хорото с две патерици, рецитираше и пееше на празника на Сдружение „Венетица” в хижа „Гергиница”

 

266-09-01 Vladimir Djambazov

40 членове на Сдружението на хората с увреждания „Венетица“ в Долна баня се събраха на хижа „Гергиница“ в подножието на Рила в новото село Свети Спас, за да отбележат тържествено своя празник. На влизане в столовата на планинския дом всеки бе закичен със здравец и честитка.

266-09-01  IMG_5614 266-09-01  IMG_5648
Тържеството бе открито от заместник-председателката на сдружението Светла Стоименова. Тя сърдечно благодари за всичко, направено за хората с увреждания в Долна баня от страна на общината. Благодарностите лично получиха кметът на Долна баня Владимир Джамбазов, ОбС шефката Лиляна Драганова и общинският съветник Филип Джамбазов, които лично уважиха поканата за участие в тържеството.

266-09-01 IMG_5607 266-09-01 IMG_5623
Поздравителен адрес поднесе Лиляна Драганова, след което долнобанският градоначалник Владимир Джамбазов пожела на хората в неравностойно положение преди всичко здраве и повече топлина да има във всеки дом, както и повече кураж и сили, за да превъзмогне всеки своите болки и страдания.
Поетесата Лиляна Иванчева, превъзмогвайки болката и с две патерици, рецитира, пееше заедно с всички и дори се хвана на хорото.

266-09-01 IMG_5643
Всеки член на клуба на инвалида ще получи безплатно от общината по три кубика дърва за огрев, както и за предстоящите коледно-новогодишни празници допълнителна парична социална помощ отново от общината в размер на 40 и 30 лева в зависимост от получаваната месечна пенсия.
С тези радостни новини на изпроводяк бяха ощастливени всички присъстващи от долнобанските управници, а до мръкване празничната компания се весели до насита с песни и хора.

Неврокопските изселниците от 3...
Пътешествие в свръхестественот...
Информационен сайт публиква до...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ...
Икария – островът, където хора...