Краси Анев на два пъти в топ 15 на европейското по биатлон в Тюмен

Filed under: Спорт |

 

42-14-06-vasil1-Krasimir Anev

 

Самоковският биатлонист Красимир Анев записа две призови класирания на европейското първенство в Тюмен, Русия. 28-годишният национал първо финишира 13-и в преследването на 12,5 км, а след това даде 11-и резултат в масовия старт на 15 км.

Анев допусна само една грешка на огневия рубеж във второто състезание и се движеше 6-и след последната стрелба. Умората във финалните метри обаче си каза думата и нашето момче дори изпадна от десетката, изоставайки на 55,9 секунди от победителя Флориан Граф (Германия).

Краси и треньорът му Георги Фъртунов обаче би трябвало да са доволни, тъй като в шампионата конкуренцията бе доста силна, а в топ 20 личаха имената на куп доказани спортисти, сред които Антон Бабиков и Алексей Слепов от Русия, Хавард Богетвайт и Хенрик Лабе-Лунд от Норвегия, Флоран Клод от Франция и др.

По-добри изяви имаше съотборникът на Краси – Владимир Илиев, който стигна до място на подиума с трето постижение – 38:29,0 мин. Роденият в Троян състезател бе изпреварен само от шампиона Граф и от подгласника му Ярослав Соукуп (Чехия).

С масовия старт в далечен Тюмен приключи и самото първенство, което се проведе на 4200 км разстояние от Самоков. Интересното е, че по време на голямата спортна проява температурните стойности бяха близо до нулата, което е нехарактерно за този район по това време на годината.

 

На снимката: Красимир Анев

 

 

Награди и 4 маршрута за Междун...
"Рилски спортист" и ...
Наставникът на "Славата&q...
37-годишният ветеран Йордан Бо...
Ски бегачът от Сапарева баня Й...