Кметът Церовска след приза „Златна мартеница 2016“ за бизнесмена Васил Николов: Наградата е гордост за Перник и пример как местният бизнес може да просперира

Filed under: Перник |

 

61-06-02

Вяра Церовска поздрави на специална среща бизнесмена Васил Николов

Кметът на Перник Вяра Церовска поздрави на специална среща бизнесмена Васил Николов, собственик на ферма в Земен, след като фирмата му „Вамид 2002” ООД (Земенея) бе отличена с приза „Златна мартеница 2016“ в категория за компания със сериозни успехи при производство и налагане на български продукти на вътрешния и международни пазари. Призът се връчва всяка година от сдружение “Произведено в България”. Николов сподели, че наградата е получил за затворен цикъл на производство на традиционни български продукти – мляко, кашкавал и сирене. Неговата ферма е втората в България, която има сертификат за биомляко. Кметът поздрави бизнесмена и заяви, че признанието е гордост за региона и пример как местният бизнес може да просперира и да наложи качество, което да се търси на родни и чужди пазари.
Вяра Церовска и Васил Николов разговаряха за това колко важно е местните фирми да промотират своите продукти, защото те са лицето и марката на региона. Обсъдени бяха и бъдещи взаимодействия между община Перник и бизнеса в тази насока. Васил Николов запозна кмета с организираните от фермата „Уроци сред природата“. Той предложи учебните заведения в Перник да се включат в програмата, която ще създаде навици за здравословно хранене сред подрастващите и ще ги научи на природосъобразен начин на живот.

С месец по-рано откриха две со...
Иван Иванов представи екипа си...
Надрусаният Иво Любенов от Пер...
Кюстендилецът Йордан Йорданов,...
Тайна среща между Корнелия Нин...