Принца от Несебър убил готвача си Кольо и се върнал да си допие

Filed under: България |

 

82-12-03-Printsa-1Кирил Христов-Принца застрелял готвача си Кольо, домъкнал го на масата пред заведението си в Стария Несебър, опитал се да маскира зверското престъпление като инфаркт и се върнал да си допие. Тази шокираща подробност стана ясна по време на вчерашното гледане на мярката за неотклонение на Христов в Апелативния съд в Бургас, съобщава „Флагман”. Съобщи я прокуратурата, позовавайки се на свидетелски показания – най-вероятно футболния бос Пламен Копчев, който е бил с Принца непосредствено преди и след убийството на Никола Колев.

Другата любопитна подробност е, че алкохолната му проба е направена часове след задържането му, когато са отчетени 1,15 промила. Назначена е друга експертиза, която ще се опита да установи колко пиян е бил Принца в нощта на 17 срещу 18 април. Според негови близки той цял ден се е наливал, първо в ресторант „Даляна“ в Равда, а после и в собственото си заведение.

Принца бе категоричен, че е извършил убийството по невнимание и няма да пречи на следствените органи, напротив – бил готов да помага. В кулоарите на Апелативния съд Принца едва не се разплака. Той каза с прочувствен глас, че познавал Кольо от 18 години и бил неговият най-добър и доверен приятел. Във фаталната вечер не искал да го убива. Принца твърдеше още, че никога не е посягал на Кольо, макар свидетелските показания по делото да сочат друго.

В съдебна зала адвокатът му Росен Кожухаров пледира да бъде потвърдена мярката му „домашен арест“. Като основна причина бе изтъкнато старо онкологично заболяване на Принца, но според прокуратурата диагнозата е от няколко години и към днешна дата нямало никакви притеснения за здравословното му състояние.

 

Снимка:

Шокираща подробност стана ясна по време на гледането на мярката за неотклонение на Христов.

 

Борисов: Все питат за напуснал...
Шефът на Агенцията за бежанцит...
ЕК одобри оперативни програми ...
Внимание! Акция „Зима“ започва...
 Делян Добрев се отказа от иму...