Планинският водач Стефан Иванов от село Кадровица става почетен гражданин на Кюстендил

Filed under: Кюстендил |

 

05-02 Stefan Ivanov

Стефан Иванов

84-годишният планински водач Стефан Иванов от невестинското село Кадровица става почетен гражданин на Кюстендил, след предложение на председателя на Туристическо дружество „Осогово“ Христо Абаджиев.
Членовете на ТД „Осогово” взели своето решение на база на особения принос на Стефан Иванов за развитието на туризма, алпинизма, водния туризъм. Гидът в планините е и създател на туристически хор ”Осоговско ехо”, създател и ръководител на екотуризма, ангажиран е с туристически и обществени дейности в Кюстендил.

„Като ръководител на Клуба за културен и екотуризъм само за последните три-четири години Стефан Иванов преведе през десетки нестандартни маршрути стотици хора от различни поколения, пред които разкри неподозирани красоти на българската природа. Където и да върви, в каквито и ситуации да попада, усмивката не слиза от лицето му, а душата му винаги е готова за песни, танци, приятелство, и разбира се – за нови и нови пътешествия“, коментират неговите приятели. По повод 80-годишния си юбилей и 65 години активна туристическа дейност Стефан Иванов през 2012 година получи званието „почетен гражданин на община Невестино”. Планинският водач е роден през 1932 г. в София. От 1981 г. е жител на с. Кадровица. През 2002 г. възстановява дейността на Туристическо дружество „Кадин мост” в с. Невестино. Дългогодишен планински водач и организатор на десетки туристически походи в Невестинската община, Кюстендилския регион и страната. Автор и съавтор е на няколко туристически пътеводители за Осоговската планина и обекти в Невестинската община.

Бившата кюстендилска депутатка...
Кюстендилският историк проф. Ж...
Пияна кюстендилка предизвика с...
Рок и бира се ляха на площада ...
ЦИК потвърди мандатите за Благ...