В. Шарков даде старт на системата за пръстови отпечатъци на пациентите в Благоевград, И. Кръстева от НЗОК първа изпробва идентификатора 

Filed under: Благоевград |

 

02-01  harkov11

Ваньо Шарков и Иванка Кръстева дадоха старт на новата система за хоспитализация

Зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков и Иванка Кръстева, подуправител на НЗОК, дадоха старт на новата система за хоспитализация с пръстов отпечатък в МБАЛ – Благоевград.

Иванка Кръстева лично демонстрира как функционира системата в урологично отделение на болницата, като регистрацията стана за секунди.

Новият метод е бърз и достъпен, той заменя досегашното регистриране с лична карта като лични данни не се съхраняват, коментира Ваньо Шарков.

Вече са закупени 15 устройства за всичките отделения в благоевградската болница, като десет от тях се тестват. От 10 октомври системата ще заработи официално.

Пациентите от спешен порядък няма да се идентифицират в момента на постъпване в отделението, а по-късно. Децата пък ще се представляват от своите родители и законни представители.

Пръстовата система не може да изпълнява функцията и на електронно здравно досие, защото тя ще съхранява единствено информация за това кога е лекуван и кога е изписан пациентът, уточни зам.-министърът. Здравното досие пък трябва да съдържа допълнителна информация за назначена терапия, профилактични прегледи, изписани лекарства и други. При отказ от страна на пациента да даде пръстов отпечатък здравната каса ще прави проверка на всеки отделен случай, преди да се преведат средствата по клинична пътека на даденото лечебно заведение.

Управници и политици почетоха ...
ЮЗУ студенти бягат от 8 декемв...
Куче наръфа 12-годишен младеж ...
Началникът на криминалистите В...
Бюлетините за изборите пристиг...