Скандалната „Галчев инженеринг“ модернизира НДК за 20 000 000 лв. , управителят Любомир Галчев от Благоевград се изцепи: Сградата ще я направим умна!

Filed under: Благоевград,Дупница,Искам думата,Общество |

Сега фирмата е прегазила конкуренция в България и започва от утре мащабен ремонт ще промени изцяло облика на НДК. Идеята е Дворецът да бъде готов до началото на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018-та година. Модернизацията започва след Нова година. Част от залите в конгресния център ще бъдат реновирани, но без да се променя досегашния дизайн на сградата, обясни изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош.

Откакто е построен, НДК не е ремонтиран мащабно. Вече 35 години. През септември следващата година обаче Дворецът ще има изцяло нова, по-модерна визия, най-вече отвътре. Отвън по фасадата му няма да има особени промени.

Любомир Галчев – управител на строителна фирма, син на строителният бос Николай Галчев, обяви по Канал 1:
Сградата нашата цел да постигнем три показателя – умна да стане, тоест добре управляема, енергийно ефективна и да бъде удобна и уютна, т.е. модерна за хората които ще я посещават

Три от залите ще бъдат напълно ремонтирани, входовете също. Фойетата вместо мрачни сега пространства, на есен ще бъдат модерни кътове за отдих. А зала 3, която ще е основно място за конференции, ще претърпи и най-генералната промяна.

Мирослав Боршош – изп. директор на НДК
Точно на тези места, където стоите са държавните глави и министри, които в България ще решат бъдещето ни. Това което виждате като техника и състояние на залата е от аналоговата ера, дворецът в момента влиза в дигиталния свят, благодарение на подготовката ни тази зала ще е от най-модерните оборудвани в света.

Любомир Галчев – управител на строителна фирма
В момента бих я определил като зала направена в 80-те години, проектът обхваща модернизацията на фоайета и общи части и асансьорите защото асансьорите са в окаяно състояние

Всеки човек се е губил поне веднъж в НДК, с новия проект инвеститорът обещава, че това повече няма да се случва.

Ремонтът е оценен на 20 милиона лева, като 17 от тях са осигурени от държавата. Най-вероятно обаче средствата няма да са достатъчни.

Мирослав Боршош – изп.директор на НДК
Като отворим стените не знаем какво ще ни залее, като свалим тавана не знаем какво ще ни падне на главата.

Ремонтът трябва да приключи най-късно до септември догодина.

Четирима пияни водачи са залов...
Проучване на Superbrands: „Акт...
Кметът на Хаджидимово Людмил Т...
Продават култовия бар „Европа”...
Съветничката Даниела Симова от...

Коментар за: Скандалната „Галчев инженеринг“ модернизира НДК за 20 000 000 лв. , управителят Любомир Галчев от Благоевград се изцепи: Сградата ще я направим умна!

  1. Много интересно през 3 дни, едни и същи новини. Браво и това не е единичен случай.

    Стойне
    2016/ноември/24 at 0:52 AM