На вниманието на губернаторката Р. Иванова: Хотелиери от Боровец: Открити кранове след ремонт на ВиК предразполагат към аварии на Нова година, резервоарите са пълни с утайка

Filed under: Искам думата,Самоков |

 

227-01-08-%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b0-%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%be%d0%b2

Никола Нитов

227-01-08-%d1%80%d0%bР. Ивановаe%d1%81%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0

Р. Иванова

Открити кранове и зейнали тръби след ремонтни дейности на ВиК обезпокоиха хотелиери от Боровец. Те подадоха сигнал, придружен със снимков материал, в редакцията на в. ”Вяра” за проблема. “Водопроводът, на който през лятото е правен ремонт, се намира в гората срещу един от хотелите. Тръбите се виждат, крановете – също и всеки би могъл да има достъп до тях. Водопроводът захранва много хотели от така наречената “ниска зона”, даже пожарната. При зимни условия почвата в Боровец замръзва до 70 см дълбочина. Ще стане като миналата година – навръх празника Боровец ще остане без вода”, алармират разтревожени хотелиери от Боровец.

227-01-08-img_0569 227-01-08-img_0584

 

“Обръщаме се към областния управител Росица Иванова, тъй като пред нея на срещата миналата седмица управителят на ВиК инж. Никола Нитов докладва, че ВиК е готово за сезона. Това ли е качеството на работа от ВиК?”, питат хотелиерите от Боровец и настояват областта да направи проверка и да се вземат спешни  мерки навреме. Всичко отново ще замръзне, ако остане в този вид. Убедени сме, че Нитов не е проверил състоянието на комуникациите в Боровец и е подведен от неговите подчинени. Въпреки че ние, хотелиерите, сигнализирахме преди една година резервоарите да бъдат почистени, до ден днешен това не е направено. Резервоарите са пълни с утайка, което предразполага за задръстване на водопроводната мрежа и води до влошено качество на водата. Прилагаме и снимков материал, където сме посочили спукания кран от миналата година и сегашното им състояние. Днес крановете отново не са поставени и водопроводът е открит”, казват в писмото си до в. ”Вяра” хотелиерите в Боровец.

 

Задържан е рецидивист от Самок...
Дупничанинът Никола Вучев: Маг...
Петричкият лирик Евтим Евтимов...
Самоковци извиха най-дългото х...
Директорът на ДГС – Самоков, ...