Около 21 часа преди два дни Хоумс е купила кокаин от служителка на заведението Стиляна Василева от Плевен. Това станало на 5 метра от караулката на полицията. Малко след като се нашмъркалa, тя припадналa пред бара.

Осем сънародници на Хоумс, шмъркали от същата дрога, потърсили помощ в медицинския център в комплекса и се разминали на косъм от смъртта. Младежите обяснили, че пред заведението, което е на стотина метра от медицинския пункт, има припаднало момиче. Незабавно екипът на центъра се отправил към заведението и на място установил, че момичето е в клинична смърт – без пулс, в безсъзнание, без реакция при убождане. Специалистите констатирали, че дрогата е била смъркана след употреба на алкохол.

Пристигналият към 21:30 ч. с линейка екип от Самоков само констатирал пълната липса на жизнени показатели и оформил протокол за смъртта на Хоумс.

„Досъдебното производство се води от МВР-София и се води за тежко престъпление„, съобщи началник-участък Боровец Янко Рогачев. Той отказа да даде подробна информация заради следствените действия, но помоли чрез медиите туристите да не посещават съмнителни заведения и да не контактуват с викачи на заведения.

Разследването остана само на думи.