„Бороспорт” поряза над 100 късметлии от томбола за безплатни сезонни карти по 1000 лв., не спазили правилата

Filed under: Искам думата,Общество,Самоков |

 Служителите на фирмата раздаваха талони на килограм, никой не каза, че може да се пусне само един, на сцената изтеглиха два пъти името на един човек и не го отстраниха на мига, ожалиха се подхлъзнати

Маркетинг директорката Снежана Дамянова: Правилата бяха обявени в сайта, щом си пуснал талон, значи си съгласен 

244-01-10-23_n-copy

Служителката и директорката Снежана Дамянова

Едва 20-ина са реалните щастливци, грабнали широко рекламираните 120 броя безплатни сезонни лифт карти за 1000 лв., всяка за спускане по пистите на Боровец. Оказа се, че „Бороспорт”, която стопанисва пистите и лифтовете, с хитър ход успя да подхлъзне скиорите, съобщиха финтираните любители на зимните спортове пред вестник „Вяра”.

244-01-8888888888888888888-copy

Над 80% от обявените на сайта имена на печеливши вече са дисквалифицирани. От „Бороспорт” твърдят, че скиорите са отстранени, тъй като не спазили правилата на шумната пиар кампания. Според регламента един участник има правото да пусне само един талон за участие.

sd %d0%b1%d0%b5%d0%b7-%d0%b8%d0%bc%d0%b5 sdasdasd%d0%b5

Тънкият момент е, че от „Бороспорт” елегантно са пропуснали да споменат този детайл в деня на томболата – 17 декември. Никой от водещите не е обявил тази подробност, хората не са били предупредени и от служителите на „Бороспорт”, които са бутали в ръцете по 5-6 талон на всеки. Правилата са качени само на сайта на „Бороспорт” www.borovets-bg.com и Facebook страницата. Оказа се обаче, че скиорите не дремят в интернет и не са видели.

Освен това при дисквалификация печеливша остава само „Бороспорт”, тъй като фирмата не предоставя на друг награда, а си я запазва. Така „Бороспорт” са спестили повече от половината сезонни карти, предвидени за томболата, оплакаха се участници. Най-обидното е, че „Бороспорт” постъпва като в сентенцията „Крадецът вика дръжте крадеца” и обвинява незапознатите с правилата участници в измама.

asddsadd%d0%bc%d0%b5 %d0%b1%d0%b5%d0%b7-%d0%b8asdasdasdasd%d0%bc%d0%b5 %d0%b1%d0%b5%d0%b7-%d0%b8%d0%bcasdasdasdasdaads%d0%b5

Хората настояват да се самосезират Комисията за защита на потребителите и прокуратурата.

„Имената на измамените скиори стоят вече седмица на сайта и във фейсбук страницата на „Бороспорт”. „Обърнах се към тях за обяснение. Те ми казаха, че аз съм се провинил, което аз не знаех. Първия ден ми се обадиха с новината, че печеля, но като отидох да си взема наградата, ме отрязаха, защото съм пуснал повече билети, даже казаха, че съм измамник. Така са постъпили с всички, хората бяха покрусени.

Ние откъде да знаем, дори журналистът от Нова телевизия, който теглеше печелившите, два пъти изтегли едно и също име и не каза, че човекът ще бъде дисквалифициран. Два пъти вадиха талон на един и същи човек, не споменаха, че той ще бъде дисквалифициран”, разказва редакторът на вестник „Вяра” Иван Павлов.

Днес десетки от участниците са разочаровани от участието си в томболата, след като от инфоцентъра на фирмата им съобщили на всеки в телефонен разговор, че при проверка на талоните са установени дублиране на имената им и по техни правила е следвало да бъдат дисквалифицирани. По думите на участниците организаторите на никого не са пояснявали правилата на томболата, нито са имали тази възможност да се запознаят писмено. „Единственият регламент беше всеки да си попълни трите имена, имейл адрес и мобилен телефон за връзка, след което пускали талона в кутия. Музика гърмеше през целия ден в курорта. Никои от нашата група не чу организаторите да пояснят правилата в томболата от трибуната, а ги питахме, те казаха – попълвайте, всичко пише в талона. През целия ден единствено огласяваха публично резултатите на печелившите. Вероятно целта е била да не се дава подробна информация. В проведения телефонен разговор от фирмата ми поясниха, че правилата били обявени в уебсайта им. Не всеки разполага с интернет, за да прочете правилата“ – сподели един от дисквалифицираните.

Според дисквалифицираните с тези си действия фирмата е въвела в заблуда десетки от участниците.

Ето и част от правилата на играта:

По правилата на томбола “120 години Боровец“ точка 14 гласи „Организаторът има право да прекрати томболата по всяко време, обявявайки това в съответствие с настоящите правила, в случай на нарушение или злоупотреба с  правилата или поява на форсмажорни обстоятелства.

Т.13. Забранени са действия от страна на участници в томболата, с които се цели вероятността за спечелване на награда да бъде повишена посредством използване на средства и методи, различни и/или в противоречие с тези, предвидени в настоящите правила. При установяване извършването на действия, които имат за цел и/или биха могли да доведат до манипулиране на резултатите при разпределението на наградите, Организаторът си запазва правото да дисквалифицира съответния участник или  участници и да го/ги лиши от правото да получи/получат спечелената в резултат на такива действия награда.

Точка .17 гласи, че всеки евентуален спор се решавал по взаимна уговорка, а при невъзможност за постигане на такава спорът се решавал от компетентните съдилища в Република България”.

Любопитен е въпросът защо не е прекратена томболата, след като са констатирани нарушения, та даже и от сцената.

Екип на “Вяра“ посети на място Адвенчър център “Бороспорт“, заедно с печеливш участник, но дисквалифициран, като поискахме официална информация по случая. На зададените въпроси: Колко са печелившите, колко са дисквалифицираните? Къде бяха организаторите при тегленето на томболата? Защо веднага дублираните имена не са заличени от списъка, а до ден днешен фигурират в страниците ви?

Ето какво заяви служителката, която не се представи: „Очакваме да получим подписан списък, когато го получим, имаме право да издаваме карти, за момента нямаме право. Не мога с нищо аз да ви помогна, аз съм поставена между чук и наковалня. Чакаме директорите да подпишат списъка със спечелилите и тогава вече ще можем да издаваме карти. Три дни преди да започне томболата правилата бяха обявени на сайта на Боровец. Ние сме длъжни да обявим всички печеливши, всички, които са изтеглени, това беше в регламента. Аз не съм човекът, който вкарва правила. И защо питате мен? Аз съм един работник тук. Аз изпълнявам правилата, които са ми подадени. Сега ще ви насоча и ще ви намеря с кого да говорите и да ви обяснят как стоят нещата. Не мога да ви дам повече информация колко са дисквалифицираните. Резултатите ще ги обявим. Имаше и коректни играчи. Ние имаме няколко директори и сега ще видя кои ще може да дойде“ –заяви служителката. След което тя започна да звъни на всевъзможни телефона с въпроси към кого да се обърне, за да отговори някои на въпросите на репортер на „Вяра“.

Екипът на „Вяра“ разговаря с маркетинг директорката Снежана Дамянова.

“Правилата на томболата бяха обявени в сайта. Обявиха се изтеглените имена. Моля ви, прочетете правилата отново и там е описано всичко. Ние като организатор сме определили тези правила за участие в томболата. Не прекратихме томболата, понеже на сцената установихме само едно нарушение. Когато един човек пуска талон, това означава, че се съгласява с правилата на съответната игра“ – заяви Дамянова. На въпроса колко лица са печеливши и колко са дисквалифицираните, Спасова не пожела да отговори. А заяви, че бърза, понеже я чакало пътуване. Пояснено ни бе, че с всички останали въпроси трябва да се обърнем към изпълнителните директори. Така от проведения разговор не стана ясно колко са печелившите лица.

Дупнишкият политик Радослав Ра...
Читателите: Е, Тодоров, сбогом...
 Проф. Вихра Миланова: Избликъ...
Директорът на ДГС - Самоков Ал...
Координаторът на НФСБ Павлин Ц...