Дупничани в паника: Свършиха бобовдолските въглища за по 8 лв., складовете спуснаха кепенци

Filed under: Актуално от днес,Бобов дол,Дупница |

Скоро чакаме зареждане, заявиха търговци

05-08-01-372

Дупничани се редят на опашка за по няколко чувала донбаски въглища

Бобовдолските въглища, които се оказаха най-добри и за парно, и за печки, свършиха, обадиха се притеснени дупничани на редакционните телефони. „Продават се за по 7.90 – 8 лв. и са ни много изгодни, но от известно време не можем да ги намерим на пазара”, оплакаха се дупничани.

05-08-01-373

В склада за въглища в жк ”Бистрица” се изкупиха всички бобовдолски въглища още в първия работен ден

Работници от склада в жк „Дупница” съобщиха, че по тяхна информация всички бобовдолски въглища отиват приоритетно за ТЕЦ „Бобов дол” и за населението нямало да има до второ нареждане.

Заради големите студове хората в Дупнишко наблегнаха на отоплението с дърва и въглища на парно, масово се палят кюмбета и старите печки за дърва и въглища. Газта се оказа много скъпа на дупничани и хората масово се спасяват от студа с традиционното отопление на дърва и въглища. В понеделник жителите на Дупница се оказаха изненадани, че в складовете бобовдолските въглища са изкупени и те са затворени. Пенсионерката Мария Иванова заяви, че за нея най-добри и калорични са бобовдолските въглища. От железарския магазин при пазара заявиха, че чакат 40 чувала бобовдолски въглища, а в склада на ”Топливо” – няколко тона.

Столичната фирма „Юнайтед конс...
165-има са ранените от сблъсъц...
Чимев хвърли на прокуратурата ...
Насекомо прати мъж от кочерино...
Община Дупница събира разделно...