Футболистите на „Велбъжд“ стартират днес зимната си подготовка, снегът и студът ги пращат във фитнес залата

Filed under: Спорт |

 

От щаба търсят съперници за най-малко пет контроли, очаква се да има пресявка на играчите

07-14-02-krasi-1_uli-krastev

Старши треньорът Юлиян Кръстев

С три дни по-късно от предвиденото ще стартира зимната подготовка на ФК „Велбъжд“ за пролетния полусезон в Трета югозападна лига. Тя бе предвидена да започне в понеделник, но се отложи заради лошите метеорологични условия – падналия сняг и ниските температури. От ръководството прецениха, че първата тренировка за новата година е най-добре да бъде отложена и тя ще се състои днес, 12 януари, четвъртък.

„Преценихме, че няма условия за нормална подготовка и не трябва да рискуваме здравето на футболистите“, сподели старши треньорът Юлиян Къстев и допълни, че първата седмица играчите изцяло ще се готвят във фитнес залата.

„По традиция ще има водосвет за здраве и успехи, след което играчите ще направят първото си занимание в силовата зала. Надявам се до седмица условията навън да се подобрят и да започнат тренировки и на открито. На този етап новите-стари имена са Кирил Вълов и Радостин Джогански. В процес на подготовката ще се преценява на кои играчи няма да разчитаме през пролетния дял и те ще бъдат освободени от тима. Плануваме и най-малко пет контролни срещи до началото на втория полусезон, който стартира на 26 февруари“, доуточни кюстендилският наставник.

Преди подновяването на първенството на тима на „Велбъжд“ предстои двубой с „Беласица“ (Петрич) от турнира за Купата на АФЛ, като той ще се играе на неутрален терен.

„Имаме амбиции за продължаване напред, към финалната четворка на турнира. Ако победим „Беласица“, следва двубой с ЦСКА 1948. Ще играем с най-доброто, пък каквото стане“, заяви още Кръстев.

Босът на БФ по баскетбол хвали...
Кметът на Граница част от втор...
Не пускат „Локо” на Коко на ст...
„Мотокрос Гранд При 2015” съби...
Каратеката Анна Костадинова се...