Красимир Георгиев

В четвъртък вечерта изтече срокът, в който можеше да се обжалва решението на община Дупница по избор на изпълнител за инфраструктурния проект на жк „Бистрица”, съобщиха от общината. Стана ясно, че в указания законов срок в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) не е била входирана жалба. „Решението е вече официално в сила. В следващите дни подготвяме договора, който ще бъде сключен с фирмата-изпълнител. Така че оттук насетне започват само ремонтни дейности“, коментира зам. -кметът по европроектите Красимир Георгиев.
От кметството припомниха, че стойността на проекта е 5 626 434,83 лева и включва цялостно преасфалтиране на ж к „Бистрица”, изграждане на пешеходни алеи, кътове за отдих, изкуствена площадка за футбол, волейбол и баскетбол, озеленяване и т.н. Парите са осигурени по проект, който общината спечели от Оперативна програма „Региони в растеж“.
Официалното сключване на договора ще стане на 4 септември от 10,30 часа в заседателната зала на ОбС-Дупница, а в 11,30 часа ще бъде направена първата копка в района на бившия обувен завод.
Освен надземната инфраструктура, успоредно с работата ще върви и цялостната подмяна на водопровода, за който кметът инж. Методи Чимев договори безвъзмездни 1,2 млн. лв. от МРРБ. В подмяната на водопровода се включват още улиците „Асен Меджидиев“ (от ул. „Милин Камък“ до „Жива вода“), „Драган Овчаров, „Оструган“, „Черни връх“, „Милин Камък“ и ул. „Иван Шишман” до „Жива вода“. „На тези улици освен подменен водопровод, в договора е включено и възстановяването на уличната настилка. Апелът ни към гражданите е да проявят разбиране от дискомфорта, който ще им се създаде, но все пак говорим за период от няколко месеца. До края на месец юни 2018 година, ще сме приключили с всички ремонтни дейности и ще имаме напълно нов квартал“, заключи Георгиев.

Снимката: Красимир Георгиев

2 КОМЕНТАРИ

  1. Ще има ли режим на водата на тока, държите жителите в неведение искате да ви разбират

  2. Гарантирам ви г-н зам.кмет,че на следващите избори няма да се намери нито един човек от ж.к.Елица,който да гласува за вас.И съм сигурен,че знаете защо.

Comments are closed.