Сидеров и Деница Гаджева си казаха заветното "да" в столичния храм-паметник "Св. св. Кирил и Методий".

 

Лидерът на „Атака“ наел файтон в Созопол и в присъствието на сина им предложил брак на Деница

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се ожени. Това е трета сватба за него. Вчера Сидеров и дългогодишната му приятелка Деница Гаджева си казаха заветното „да“ в столичния храм-паметник „Св. св. Кирил и Методий“.

Сидеров и Гаджева са заедно от 2011 г., когато тя е млада депутатка от “Атака”. През 2015 г. се роди синът им Волен-младши и още тогава щастливият баща обяви, че ще се ожени за Гаджева. Малкият е и главният шафер на сватбата. Той бе облечен в черен смокинг като баща си.

Лидерът на „Атака”, Деница Гаджева и седемте шаферки

Кум е Димитър Савов, който кръсти малкия Волен.

На сватбата има седем шаферки, които придържат дългия воал на булката, сред които са депутатката от ПГ на ОП Миглена Александрова и други нейни колежки, журналистки, както и приятелки на Деница. Булката бе облечена в дантелена бяла рокля, а шаферките й – в сини рокли.

Васил Найденов, Силвия Кацарова и Тони Димитрова, както и още редица известни български изпълнители забавляваха гостите на сватбата им.

Сред поканените на церемонията бяха и премиерът Бойко Борисов, всички министри от кабинета, лидерите на парламентарните групи, депутати и журналисти.

Интересна бе сватбената покана, която двойката разпрати. Тя бе под формата на вестник. В шеговитата уводна статия на лимитираното печатно издание се споменава и съпредседателят на патриотите и вицепремиер Валери Симеонов – че в този ден забраната му за шума пада. Стихове за любовта и други жанрове също намериха място в поканата за събитието.

Младоженците заедно със сина им в черен смокинг

Празникът на Волен и Деница продължи в емблематично заведение в центъра на София.

Предложението за брак на Сидеров било изключително романтично. Лидерът на „Атака“ наел файтон в Созопол и в присъствието на сина им предложил на Деница, разказва Нова тв.

„За романтичната страна на Волен Сидеров много хора знаят, но малко говорят. Познава всичките наши писатели, като млад поет се е движил в тези среди, те са романтични“, допълва Деница.

Сидеров и Гаджева са поискали пари вместо подаръци за сватбата, а събраната сума ще дарят за ремонт на храма.

Близки до Сидерови твърдят, че те нарочно изчакали детето им да поотрасне, за да може да е шафер на сватбата.

Сред първите, пристигнали за бракосъчетанието, бяха министрите на икономиката и туризма – Емил Караниколов и Николина Ангелкова, както и атакистите Десислав Чуколов и Павел Шопов, областният управител на София Илиан Тодоров и десетки приятели на Деница и Волен.

„Час по-скоро искам да се оженим. Обещал съм, а политиците трябва да спазват обещанията си“, каза Сидеров преди церемонията, цитиран от в. „24 часа“.