На празника по традиция от общината раздават знамена.

Ансамбъл „Българе“ ще гостува на Дупница на празника на града – 19 октомври. Танцьорите от известния в цял свят ансамбъл ще представят мегаспектакъла „Осмото чудо“. Концертът е в Спортната зала и започва в 19 часа. В празничната програма на 19-и традиционно са включени тържествената сесия на Общинския съвет и водосвет за здраве и благополучие на площад „Свобода“. Сред изявите е концертът на местни състави „Дупница – това съм аз“, стартиращ в 11,30 часа.

Седмицата на Дупница започва на 16 октомври от 19 часа с постановката на дупнишките театрали – „Ама че семейство“, който ще бъде в салона на ОбДТ „Невена Коканова“. На 20 октомври трупата на театъра ще представи „Големанов“. На 18 октомври ще бъде открита изложбата на именити художници от град Перник по случай празника Св. Лука. На 21 октомври ОбДТ „Невена Коканова“ е галаконцертът на хоровия фестивал „Свети Иван Рилски“. На следващия ден мъжките хорове ще имат концерт в Рилския манастир.

 

2 КОМЕНТАРИ

 1. Не искам да живея в такава държава и в такъв град.Писнами от толерантност към малцинстата.Те живеят по добре от всички нас Дупничани .Не плащат ток .вода и данъци.Работят по София и големите градове .Изкарват много пари който никъде не декларират. иполучават помощи за УШ БЕЗРАБОТНИ .Ползват парите за незаконни пристройки .Господин Ивайло Константинов затова Ви избрахме ВАС.

 2. Най безотговорно отношение в Дупница е : детските площадки са безотговорно изоставени под всякакви норми : тръни , треви , дупки , счупени няма дори кош да не говорим за норми ….. ; къде са озеленени градинки с пейки за майките и най вече за възрастните хора !!!! Улиците дупка до дупка , залети от боклуци, танцуващи контейнери , тротоарите са за приличали на паркинги и лични цели ама решиха ,Че гаражите в ж-к Бистрица бяха проблем и ги сринаха ,за да се разнасят букуци ,ама и там се ползват приятели тук там по средата има гаражи !!! Гордостта на Дупница е Буклука няма проблем да не се натъкнете има го на всякъде пред ,зад и около нас и всичко останало е ок !!! Не…не не са малцинствата само проблем няма го реда ,
  няма организаци ,
  няма подръжка , няма ф-ми ,които получават заплати, няма го Кмета и тези около него .!!!! Срам господа !!!!!
  Градо управлението е в летаргия ама за данъкоплатеца а те не спят те мислят как и с какво могат да си помогнат и да
  Извличат облаги от престоя в кабинетите докато са на власт !!! Господа и граждани на Дупница събудете се …..! Затова назначават работници нископлстени , за да остане и аз съм Човек …. !
  Няма лошо нека да работят и те са хора ама който им плаща трябва да гледа свършеното от ф-ми те и работниците …! Да не споневаме за гробищния парк ; ?????

Comments are closed.