Кметът Кирил Котев: Проектите, реализирани с европейски средства, са от изключителна важност за развитието на общината

Иван Гаврилов, Владимир Герасимов, Иван Гоцев, Стоян Божкилов, Георги Ашиков представиха изложбата „Посланици в Европа“

 

Областният управител Бисер Михайлов даде старт на информационната кампания в област Благоевград, посветена на Българското председателство на Съвета на ЕС и 10-годишнината от членството на България в ЕС. Домакин на първото публично събитие беше община Сандански.

Събитието е част от дейностите по реализацията на Работната програма на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2017 г. и протече в два панела: публично-информационен и културно-творчески.

Денят започна с младежки дебати на тема „Европа на младите – възможности и предизвикателства“, на които ученици от община Сандански, НПО, младежки организации и представители на община Сандански разискваха теми, свързани с членството на България в ЕС. Младите хора имаха възможността да споделят своето мнение и познания за ЕС, като дебатираха свободно по всички теми, които ги вълнуват.

Комуникационната инициатива продължи с кръгла маса на тема „10 години България в Европейския съюз“, която бе открита от Бисер Михайлов – областен управител на област Благоевград. Под формата на мултимедийна презентация той отчете накратко резултатите от 10-годишното членство на България в ЕС, приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС и ключовите послания в програмата на България.

„Като председателстваща Съвета на ЕС страна България ще бъде важен фактор в преговорния процес в рамките на Европейския съюз, ще има не само представителни функции, но и сериозен потенциал за влияние върху определянето на дневния ред на съвета, върху развитието на дискусиите, постигането на консенсус и изработването на решение по всеки отделен въпрос“, сподели в изказването си г-н Михайлов.

За бъдещото председателство на Съвета на ЕС говори и Васка Шушнева – гл. експерт Дирекция „Координация по въпросите на ЕС“ при Министерския съвет, като сподели личния си опит от работата си с европейските институции. На всички присъстващи бяха раздадени информационни материали, предоставени от Министерския съвет, за Българското председателство на Съвета на ЕС (01.01.2018 г. – 30.06.2018 г.).

От своя страна домакините от община Сандански представиха накратко резултатите на общината и града, постигнати в резултат на 10-те години членство на България в ЕС, като показаха проектите, реализирани с европейските средства за периода. Кметът Кирил Котев подчерта значимостта им и добави, че те са от изключителна важност за развитието на общината.

Публичното събитие завърши с културно-творческа програма в неповторимата атмосфера на епископската базилика. Всички официални гости имаха възможността да се насладят на красотата в цветове, форми и звук на изпълнението на жените от Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ при НЧ „Отец Паисий“ – гр. Сандански и изложбата „Посланици в Европа“ на местните творци Иван Гаврилов, Владимир Герасимов, Иван Гоцев, Стоян Божкилов, Георги Ашиков.

Магията на класическата музика, поднесена от Китаро-мандолинен оркестър „Стефан Борилов“ – гр. Сандански, бе виртуозен завършек на деня, посветен на 10-годишнината от членството на България в ЕС и предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

1 коментар

  1. Една история за това как върнах съпруга си обратно. Моят свят и животът ми се завръщат! След една година на счупени отношения съпругът ми ме уведоми за причините. Чувствах се, че животът ми е на път да свърши, почти се самоубих, бях емоционално настроен от много дълго време. (Благодарение на вещицата, наречена д-р Н. НАГА), когото срещнах онлайн. Един верен ден, докато плават през интернет, съм свидетел на свидетелството на този магьосник. Някои хора свидетелстват, че е върнала бившето си гадже, някои признават, че тя възстановява матката, изцелява рак и други заболявания, някои признават, че може да хвърли магия, за да спре развода и т.н. Видях и специално свидетелство за жена на име CINDY, тя свидетелства за това как тя е довела нейния приятел Ex за по-малко от два дни, а в края на своето свидетелство се отказва от имейл адреса си. След като прочете всичко това, реших да опитам , Свързах се с нея по имейл адрес (Nhagaspellcaster @ gmail .com) и обясни проблема, като ми каза да не се безпокоя, че след 72 часа съпругът ми ще се върне при мен. За моя изненада съпругът ми дойде при мен и ме помоли да му простя. Решихме проблемите си и сме по-щастливи от преди …
    Д-р НХАГА е наистина талантлива жена и няма да спра да го публикувам, защото тя е чудесна жена … Ако имате проблем и търсите истински магистър, за да решите всички ваши проблеми. Това е легитимно. Свържете се с нея на електронната си поща Nhagaspellcaster @ gmai .com .. whatsapp. +2349063800305

Comments are closed.