Полицай от РПУ - Дупница прогонва биковете и кравата от пътя

Два огромни бика и крава, които се предполага, че са собственост на Борис Дотин от Самораново, за малко да предизвикат катастрофа по пътя от с. Самораново за Сапарева баня, съобщиха очевидци.

Борис Дотин

Животните се разхождали необезпокоявани по пътното платно. На помощ на шофьорите се притече сътрудникът на в. „Вяра” Дени Милева, която повика полиция на тел. 112. За инцидента е уведомен и зам.-кметът Крум Милев. Той разпореди на кметицата Райна Александрова едрите животни бързо да бъдат прибрани.

Димитър Иванов с изплашената си внучка гледа след отминаващите бикове

„Преди 2 години оцелях по чудо след сблъсък с животните на Дотин. Едно от тях с копито спучи предния ми прозрец, още не мога да се съвзема от шока. Сега, като видях силуетите на животните, веднага подадох сигнал.

Огромните животни на главния път

Докато чаках полицаите, 15 минути при работещ автомобил присветвах на преминаващите автомобили за голямата опасност и поддържах 50-метрова дистанция от животните. Много шофьори, след като отминаха опасния участък, спираха, спускаха страничното стъклото и ми благодаряха, че не са се ударили в биковете и кравата”, разказа Милева. По-късно дошлите на място полицаи изкараха животните встрани от пътя.

Димитър Иванов от селото сподели тревогата си пред полицаите, че животните ще са отвън цяла нощ и отново ще изскочат на пътя. Зам.-кметът Милев е взел мерки за решаване на проблема.

Припомняме, срещу Дотин имаше редица оплаквания за пуснати на воля животни, от общината са му съставяли и актове.