Над 5 тона алкохол и над 4000 кутии цигари иззеха митничари в Радомирско при предпразничен тараш в района. Ден преди празника на града служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване” в митница Столична са извършили серия проверки на различни частни имоти и моторни превозни средства в района на Радомир. Акцията е била подпомогната от междуведомствения център за борба с контрабандата към ГДБОП и МВР.

Установени и иззети са 5325 литра етилов алкохол, както и 4212 кутии цигари. 1175 литра от етиловия алкохол с алкохолно съдържание 95% vol са открити в съдове с различна вместимост. При извършена проверка на товарен автомобил са установени  четири пластмасови съда, тип „куб”, фабрично оразмерени, всеки с вместимост по 1000 литра и шест пластмасови туби, всяка с вместимост по 25 литра. Общото количество на спирта в тях е 4150 литра. За етиловия алкохол не са представени документи за платен, начислен или обезпечен акциз.

В рамките на проверката са открити и 84 240 къса (4212 кутии) цигари, без бандерол за платен акциз в Република България, за което е образувано досъдебно производство по описа на митница Столична.