Отровното влечуго успяло да задуши жертвата си, но не и да я изяде, смутено от множеството погледи на събралите се наоколо хора

 

Шокиращо видео на кралска кобра, която иска да погълне питон за вечеря, се появи в интернет.

На него се вижда как отровната змия, дълга почти 6 метра, е преплела тяло, в смъртоносна битка, с два пъти по-дребен от нея питон.

Жертвата отчаяно се бори, за да се освободи, но накрая е надвита от значително по-едрия си нападател.

Удивителните кадри са били заснети в тайландски курорт, пише британският вестник Daily Mail.

Схватката между двете влечуги е била забелязани под палмово дърво от жители на село Краби. Те незабавно се обадили на службата за извънредни ситуации, за да хване опасния хищник и да го отнесе далеч от територията на курорта.

Три часа по-късно петима души, въпреки положените от тях усилия, само наблюдавали как черната кобра впива смъртоносните си зъби в питона, който яростно се опитва да се освободи. 3-метровият питон се мятал и правел опити да се увие около главата на два пъти по-едрия си нападател, но безуспешно.

Когато най-сетне питонът отпуснал хватката си, кобрата се плъзнала назад и се скрила между тревите, без да изяде прясната си вечеря.

„Питонът умря, но кобрата не можа да го яде, защото наоколо имаше толкова много хора, втренчени в нея“, разказва пред местните медии, Хан Напаван, шеф на изпратения спасителен екип.

Малко по-късно, дългото черно тяло на кобрата било забелязано да се промъква към близкото езеро.

„Кобрата пропълзя в езерото до палмовата градина, на около 30 метра от селяните, които я търсеха. Щом я видяха, те се втурнаха след нея“, разказва още той.

В крайна сметка змията била заловена и отнесена надалеч.

Видео