Те ще осигуряват ежедневни трансфери от утре
Електрически автомобили са готови да обслужват делегатите на българското председателство, съобщиха от ресорното министерство.
Колите Renault Zoe ще бъдат позиционирани на паркинга на терминал 2 на летище София утре в очакване да бъде даден старт на трансферите.
С нулеви СО2 емисии в рамките на шест месеца автомобилите ще осигуряват ежедневни трансфери на пристигащите за събитията от календара на българското председателство гости на София от летището до НДК и хотелите, в които са настанени.
Начало на партньорството ще дадат министърът за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова и генералният мениджър на „Рено Нисан България”, г-н Рено Пирел.
Двамата подписаха договор за партньорство през декември, според който Renault предоставя 15 електрически автомобила и шофьори за тях на българското председателство.
Специален информационен пул на летището ще насочва пристигащите делегати категория В и С (експерти в работните групи и участници в сесиите от парламентарното измерение) към трансферните автомобили, които са специално брандирани.
За целите на трансферите на летище София са инсталирани и три нови зарядни станции Schneider Electric. След председателството те ще могат да бъдат използвани от всички, които искат да заредят електромобилите си, докато изчакват пристигащите пътници.