Съседи от кв. „Езерото”: Офисът още работи, фургонът е премахнат

2 констативни акта и административна преписка са образувани срещу погребалното бюро „Ник-99“- Самоков, с управител Мария Николова, ползващо като офис – магазин за продажба на траурни стоки, помещение в жилищен блок в кв. „Езерото”.

Инж. Перфанова

Главният специалист в КСКР към община Самоков инж. М Златева е изготвила предупредително писмо до погребалното бюро „Ник-99“ ООД, което без разрешение и в нарушение на предвижданията на съществуващия ПУП за кв. „Езерото“ в Самоков са построили гараж и масивна постройка с навес към него, находящи се на партерния етаж в секция 3 на жилищната кооперация на ул. “Христо Йовевич“ бл.6 вх. А ет.1, жк “Езерото“.

В дирекция ТСУЕП – община Самоков, е образувана административна преписка, впоследствие служителите от отдел КСКР са осъществили проверка на място, след тази проверка са изготвени два констативни акта, които са основание за започване на административно производство за премахване на изградения гараж в многофамилната жилищна сграда и масивната пристройка с навес към него.

В споменатите актове е налице и предписание за забрана за ползването на горепосочения незаконен строеж. В деловодството на общинската администрация в Самоков на 21.11.2017г. са входирани сигнали от сем. Малчеви и от Иван Трохаров. В същия ден писмено изложение е представила и Мария Николова – управител на погребално бюро „НИК-99“. Изготвените след проверката два констативни акта са основание за започване на административно производство за премахване на изградения гараж в многофамилната жилищна сграда и масивната пристройка с навес към него, както и за забрана за ползването на горепосочения незаконен строеж. Очаква се да бъде разпоредено и прекъсване на захранването на визирания строеж с електрическа и топлинна енергия.

Директорът на дирекция ТСУЕП инж. Евелина Перфанова е уведомила заинтересованите лица по казуса по следния начин: „Относно образувана административна преписка в община Самоков по повод входирана паметна записка от сем. Малчеви, от И. Трохаров и ПЗ от Марияна Николова след извършена проверка на място от служители на общинска администрация –Самоков ви уведомяваме, че е констатирано следното: В сграда с идентификатор №65231.901.66.3, кв. 235 по кадастралната карта на гр. Самоков, находяща се в ПИ №65231.901.66, кв.235 по плана на гр. Самоков – частна общинска собственост съгласно Акт за общинска собственост №1289/26.06.2001г., е удостоверено, че са изградени „гараж в многофамилна жилищна сграда“ и „масивна постройка с навес“ към него, съответно в отклонение на строителните книжа и без разрешение за строеж. Предвид направените констатации са съставени два броя констативни актове – №15 от 11.12.2017г. и №16/11.12.2017г., които са основание за започване на административно производство по реда на чл. 225а, ал.2 от ЗУТ за премахване и чл.178,ал.6 от ЗУТ за забрана ползване на строежа и прекъсване захранването му ел. и топлинна енергия“. Настоящата административна преписка представлява продължение на предишни административнопроцесуални действия. Преди два месеца трима служители от общинската администрация са констатирали, че помещението, находящо се на партерния етаж в секция 3 на жилищната кооперация, се използва без нужното преустройство и че предстои да бъде издадена заповед за спиране и забрана за достъпа до помещението, ползващо се като офис – магазин за продажба на траурни стоки. А по отношение на поставения фургон (зад изградените гаражи в имота) предстои да бъде започната процедура за премахване (чл.65 от ЗОС).

Припомняме, преди време живеещите там се оплакаха от погребалната агенция на Мария Николова, която има офис в блока, и настояха общината да направи проверка.

Към днешна дата офис магазинът – погребалното бюро “Ник-99“, продължава да функционира, а поставеният фургон (зад изградените гаражи в имота) от вчера е премахнат, теренът освободен, съобщиха живеежи в кв. „Езерото”.

 

5 КОМЕНТАРИ

 1. Ей изядохте го това семейство бе!
  Трън в очите на мързеливите хора е Фармасоно и неговия бизнес !
  Тоя Малчев какво работи ?
  Дъртата мастия Перфанова тълкува , като дявола евангилито , и тя не е ли отдавна за пенсиониране ?
  На какво основание е на работа още ?
  Или като е приятелка на кметската майка може да работи до сто години в общината ,
  и да изпълнява определени поръчки .
  Нормално е човека да свиква от малък със смъртта , а не да мисли, че е безсмъртен !
  За каквито се мислят повечето хора у Самоков и околията !

 2. Перфанова заграби със заплахи от Иван Петров/Донгерията/-живееше на Легето срещу аптеката, къщата и сега им е там, тяхното място от изток на Бастилията на кюрда Соми- до Голямата чешма.Дядо и също имаше там дюкян, но тя казала на Бай Иван/който от това умря/-„Ще Ви дам на друго място, иначе нищо няма да Ви дам.“ Като че ли тя дава, ама те не знаят.И сега тя и мъжът и-пияндето-продават парцела за 300 хил. евро по едно време, сега може да са свалили.Питайте на бай Иван жена му и синовете му.Единия-Пепи Донгерията живее в кооперацията до у-ще „Станислав Доспевски“/Зелена върба“/.Неправилно беше преореждането на тези два парцела-от зелена площ в „За жилищно строителство“.Направи го Перфанова по нареждане на Гуда, който имаше эуговорка с циганина Соми най-горншя етаж да е на Гуда.И после си продаде апартаментите-до колкото разбрахме-на евреи и англичанка.Сега трябва и двата парцела да се преотредят отново за зелена площ, защото такъв е закона-до Исторически паметник не се допускат магазини/за гащи при това/, офиси и жилищно строителство. Гласува се от т.н. Експертен съвет при Общината, демек-от бивши и настоящи безгласни букви.

 3. Еиии това общинско племе мръсно да пукнат дано . Фармасоно е достоен човек и всичко което е постигнал е с двете си ръце. А оня помияр Малчев е цел живот мастия и всички знаят как прееба и кума си баи Лазар .ПОМИЯРИ абе споко они че стигнат до Фармасоно не он до них . Тои и да премести офиса те пак ще го навестят.

 4. ТЕ ТОВА Е ПРОФЕСИЯ ЛИЗАЧИ АМА ДО ГРОБ ПА ЗА МЛАДИТЕ НЕМА РАБОТА ОТИ СА НЕУДОБНИ. ТО ДА Е САМО ТАА ПЕНСИЯ ИМА ОЩЕ АМА НА КОЙ МУ ПУКА ОТИ СА ВЪРЗАНИ КАТО ЦРЪВЕ ЕЙ НЕМА ОПРАВИЯ У ТАА ДЪРЖАВА И ТАА ОБЩИНА ВСИЧКО Е ЗА ДВАТА МЕТРА

Comments are closed.