Георги Икономов

 

Очакваме подписване на договорите по програмите за селските райони, които включват рехабилитация на 3 улици в Банско и една в Добринище, каза още градоначалникът

Изграждането на втора кабинка ще бъде сред основните акценти за община Банско през 2018 година, зарече се Георги Икономов, кмет на Банско. „Трябва да преминем през всички процедури, които са изключително сложни и тежки, така че да вървим напред до получаване на разрешително за строеж“, заяви Икономов. По думите му приключването на улица „Гоце Делчев“ – трети, последен етап, е също сред приоритетите. „Продължаваме строителството на улица „Пирин“ над църквата. Вие знаете, че там правим една пешеходна улица. Предвидели сме да изградим нова детска градина, а това ще се случи благодарение на Министерския съвет, който отпусна целево средства за изграждане на нова детска градина, която ще бъде с капацитет 80 деца, или четири групи по 20 деца“, посочи Икономов. По думите му ще бъдат направени подпорни стени в една част от река Глазне, където има липса на такива.

„Там имаме и проект за околовръстна улица, така че това са основните инфраструктурни проекти, които ще направим през годината. Очакваме подписване на договорите по програмите за селските райони, които включват рехабилитация на три улици в Банско и една в Добринище. Доста наситена ще бъде инвестиционната програма на общината. Това обаче са много по-лесни неща, след като водният цикъл мина и след като подземната структура вече е подновена и реновираната, това отгоре се прави много по-лесно“, каза Икономов.

Същевременно той заяви, че около 20 000 туристи са посетили Банско по време на коледните и новогодишните празници. „Потокът от туристи по време на коледните и новогодишните празници бе огромен. Всички хотелиери и ресторантьори казват, че толкова хора не са имали в Банско. Въпреки че няма сняг в Банско и зимата е безснежна, в планината има достатъчно сняг и пистите са обработени“, заяви той. „Качеството на снежната покривка е много добро, така че през празниците всичко беше много добро. Най-вече бих определил ситуацията като много спокойна, без някакви инциденти. Надявам се, че всичко е успешно за хотелиерите и приятно за туристите“, каза още Икономов. Той допълни, че още е рано да се каже дали има нови чуждестранни туристи, които да са избрали Банско тази година.