Ученици от Благоевград се включиха активно в инициативата „Капачки за бъдеще“ в Благоевград. Възпитаници от III ОУ „Димитър Талев“ направиха поредно дарение от пластмасови капачки.

Те участваха в инициативата на Мартина Йорданова и Лазар Радков, която е под наслов „Капачки за бъдеще“. Събраните капачки в Туристическия културно-информационен център към община Благоевград възлиза на 280 кг, от които 150 кг от III ОУ.

След дареното количество през изминалата 2017 година, надхвърлящо 100 кг, община Благоевград продължава да подкрепя инициативата и през 2018 година. Туристически културно-информационен център – Благоевград остава единственият постоянен пункт за събиране на пластмасови капачки към кампанията „Капачки за бъдеще“. Благодарение на даренията от пластмасови капачки през последните три месеца и силната заинтересованост на гражданите в цялата страна, на 16 декември 2017 г. бе дарен кувьоз на болницата в Червен бряг.

В момента се прави подбор на най-нуждаещите се болници, за да се определи къде ще бъде дарен следващият такъв. Община Благоевград благодари на учениците от ПГИ „Иван Илиев“, ПГСАГ „Васил Левски“, III ОУ „Димитър Благоев“, на всички граждани и фирми, които се включиха в кампанията, и апелира да продължат да допринасят за спасяването на човешки животи и за опазване на околната среда.