Сгъстеният цикъл от мачове за БК „Рилски спортист“ няма да подмине отбора и тази седмица. 72 часа след като отнесоха „Ямбол“ със 106:74 за първенство, момчетата на Людмил Хаджисотиров ще спорят с черногорския „Ибър“ в пореден сблъсък от Балканската лига – днес от 18,00 часа в „Арена Самоков“.

Двубоят е от голямо значение за самоковци, тъй като евентуален успех в надпреварата би ги изравнил с лидера „Блокотехна“. В момента македонците имат актив от 15 точки, с 2 повече от „Рилецо“, който обаче има мач по-малко.

Днешният противник на „скиорите“ е последен в класирането със само една победа. Неубедителното представяне на състава от западната ни съседка накара ръководството на клуба да погледне към свободните играчи на пазара в Европа и да привлече двама нови състезатели. Единият от тях е гард от Босна и Херцеговина, а другият – американското крило Морис Джефърс.

Срещата с тима от Рожае ще е генерална репетиция за самоковци преди битката с „Левски Лукойл“ от 15-ия кръг на Националната баскетболна лига в събота. Този сблъсък се чака с огромен интерес в рилския град предвид голямата интрига на върха в НБЛ и ескалирането на напрежение винаги, когато в „Арена Самоков“ гостуват „сините“.

 

На снимката: Наглед лесен мач чака Дарин Иванов (в бяло) и съотборниците му днес вечерта.