Утеха за баскетболистките от Самоков може да е фактът, че постигнаха 87% успеваемост от линията за наказателни удари

Жените на „Рилски спортист“ трудно ще намерят пътя към победата в първата четворка на „А“ група. Това стана ясно още с щастливото попадане на самоковки във финалното каре на елитната дивизия, а мачът със „Славия“ в столицата го потвърди отново. „Белите“ без затруднения се справиха с противника след рутинно 78:59 в зала „Триадица“, с което се изравниха с „Монтана“ на второто място в класирането. Лидер продължава да е „Берое“ (Стара Загора) с пълен актив от точки.

Срещата в София ще се запомни не толкова с поражението на представителките на рилския град, колкото с факта, че резервите на Борислав Трифонов отбелязаха 45 от 59-те точки за своя отбор – рядко срещано явление при дамите.

Най-резултатна за загубилите бе Ивана Николова с 14 точки, а най-полезна – Християна Николова с 13 пункта, 4 борби и безгрешна стрелба от фаул линията (4/4) и от тройката (1/1). Ангелина Милева добави 11 т., а интересното е, че започналите двубоя Никол Николова и Валентина Клисарска не съумяха да запишат точков актив.

Малка утеха за баскетболистките на „Рилецо“ може да е това, че постигнаха 87% успеваемост от линията за наказателни удари, но пък 26-те им грешки наклониха силно везните към противника и след 40 минути игра „Славия“ заслужено излезе краен победител.

И още един щрих от мача в столицата – успехът на „белите“ бе проследен на живо от точно 58 зрители, с 342 по-малко от посещаемостта на срещата между „Монтана“ и „Берое“ (76:82), играна по същото време.

 

На снимката: Клаудия Пенкова (с топката) завърши дуела с „белите“ с 5 точки на сметката си.