Полицаят от Сапарева баня Красимир Главянов е наказан за  превоз на незаконни дърва.  Той е с порицание за 1 г. и 1 г. без растеж в кариерата и на заплатата.

Както ВЯРА писа преди една година:

Горски от Дупница заловиха камион с незаконни дърва в Сапарева баня, полицаят Главянов: „Рила Форест“ е монополизирала дърводобива в Сапарева баня, продават ли Коляндов и Йовичин крадени дърва

 

 

 193-01-06 Камиона с трупите на съхранение в ДГС-Самоков copy

Заловиха камион с незаконно превозвани дъбови дърва в Сапарева баня, в кражбата са замесени и полицаи. Това стана преди около два часа в село Овчарци, община Сапарева баня. Зрелището е потресаващо, предаде наш източник от мястото на събитието.14469555_1220206951351865_6649303193435750300_n

Станислав Тонев

Заловен е и шофьорът на ЗИЛ Йордан Соколов от Сапарева баня, който превозвал незаконно дърва за огрев.

Оказало се, че в управлявания от него тежкотоварен автомобил има над 10 кубика дърва за около 600 лв.

Един от замесените полицаи е Красимир Главянов от Сапарева баня. „Не знам нищо за случката, камионът не е мой. Имам камион „Шкода“, той не в движение, не е изправен. Името ми е взето от документ от Горско стопанство – Дупница. На документа за достъп до гората над Коркина и Козница, община Бобов дол, на Йордан Соколов е объркано името, вместо на Йордан Соколов е написано моето име. Грешката е в счетоводството на горското в Дупница. Аз имам камион, но нямам фирма за превоз на дървесина, нямам никаква фирма. Когато камионът е изправен, от време на време го ползва мой приятел и той прави дребни услуги на познати, като превозва отпадъци, строителни материали и дърва. Надявам се да се изясни всичко около Соколов. Разговарях с него и той ми разказа, че е станала грешка, затова искаха справка с мен. Подписът не е мой, не съм го попълнил и аз, почеркът не е мой. Това е грешка на служител от горското. Разбрах, че Соколов е закупил дървата от село Ковачевци, община Самоков, и ги е продал в село Овчарци на Бойчо Йовичин. Проблемът е в това, че Соколов не си е взел билета за превоз на дървата от хората, от които ги е купил. Хората от Ковачевци са му казали, че няма обхват на интернета и не могат да му издадат билет за превоз, казали са му да тръгне и по път ще си получи билета, само да влязат те в обхват. В Овчарци обаче дошли горските, водени от Крум Коляндов от Сапарева баня, той е един от дърводобивниците от Сапарева баня. Ударили са акт на закупилия дървата Бойчо Йовичин и са конфискували дървата в полза на държавата. А Соколов разбира впоследствие и върнал парите на Бойчо Йовичин. Междувременно разбрах, че е получил пристъп, ударили са го болки в зъбите от притеснение и е настанен в болницата „Токуда“ в София. Не смятам, че е редно да се взимат дървата на хората от дворовете, а служителите на горското по цял ден да пият кафета и да правят щури грешки. Случаят с мен е показателен. Надявам се, че грешката е случайна, макар че имам едно наум. Аз съм полицай и знам, че няколко човека в Сапарева баня са абонирани за търговете за сеч в гората, те искат да затворя кръга за добив и продажба на дървесина, искат да монополизират бизнеса, искат да установят пълно господство и да унищожат по-дребните в бранша. Това не е честно. Искам да ми отговорят бизнесмените, гравитиращи към фирма „Рила Форест“ – Крум Коляндов и Станислав Тонев от Сапарева баня истина ли е, че фирмата е монополизирала дърводобива в Сапарева баня, каква е тяхната роля в този бизнес, стотици хора ме срещат и ме питат защо двамата не спират да крадат дърва от обекта, от който добиват дърва за служителите в горското. Истина ли е, че на служителите на горското не карат дърва, а продават дървата на обикновени хора, ако е така, къде отиват тези пари, в горското в Дупница или в нечий друг джоб   “ – каза Главянов.

Проверка на вестник ВЯРА установи, че Коляндов е мениджър на фирмата. Любопитна подробност е и факта, че Коляндов работи като парнаджия на вилата в Паничище на БДЖ. Може ли държавен чиновник да бъде управите на частна фирма, питат съгражданите му.

Вестни ВЯРА е готов да даде думата на всички замесени лица.

Междувременно стана ясно, че са изчезнали безследно четири камиона с трупи, иглолистен материал.