На интересен и полезен „Урок по родолюбие с Левски и Ботев“ присъстваха днес учениците от СУ „Христо Ботев“ в град Сапарева баня. Пред децата и техните учители бяха представени кратки документални филми и поетични рецитали, посветени на националните ни герои, революционери и книжовници. Извънкласното занимание продължи един учебен час и се проведе в големия салон на НЧ „Просветен лъч – 1905“.

„Урокът по родолюбие“ бе подарък за учениците от кмета на община Сапарева баня Калин Гелев. „Радвам се, че децата имаха възможност да опознаят едни от ярките личности в нашата история. Важно е да помним, че е наша отговорността да пробуждаме българското и децата ни да бъдат родолюбци“, каза кметът Гелев и най-сърдечно поздрави режисьора Искрен Красимиров за инициативата.

Неслучайно иновативното занимание се проведе в навечерието на 19 февруари, когато отбелязваме обесването на Васил Левски, и преди националния ни празник Трети март.

В образа на Ботев се превъплъти актьорът, режисьор и основател на „НЕзабравимата България“ Искрен Красимиров. Освен с много нови знания и хубави емоции, учениците си тръгнаха и с подаръци от „НЕзабравимата България“. А след края на заниманието, всички деца имаха възможност да се снимат с патрона на своето училище – Христо Ботев. Снимки за спомен учениците си направиха пред бюст-паметника на Апостола в Сапарева баня.