Петър Паунов

Кметът Петър Паунов очаква процедурата по прехвърляне на собствеността на бившето военно поделение на община Кюстендил да бъде финализирана. Той има устна информация от областния управител, че е изпратил официално предложение до Министерския съвет, пише „Дарик”.

“Ние до момента имаме заявен инвеститорски интерес във формата на идеен проект. Надявам се, че той ще се потвърди и ще се реализира, но когато сме собственици, ще можем да влезем в пряк контакт с инвеститора. На този етап това е добро намерение, парафирано и подпечатано от конкретна компания, но понеже сме срещали и друг път подобни намерения, не бързаме да се радваме”, коментира кметът Паунов.

Както „Вяра” писа, крупен инвеститор иска да изгради мултифункционален спортно-туристически и балнеоложки комплекс на терена на бившите казарми в Кюстендил. Чрез народния представител от ГЕРБ Кирил Калфин уведомлението за инвестиционното намерение за изграждане на „Пауталия спорт и СПА ризорт” от „Международна компания за инвестиции и развитие” АД е представено на областния управител Виктор Янев. От своя страна той информира община Кюстендил.