Марио Говедарев и Иван Митов

Наказанията на останалите от групата – 3 г. затвор за Стойко Стоев, 2 г. за Димитър Тодев, 1 г. и 10 м. на Марио Говедарев от Банско, Методи Зайков и Божидар Станулов, 1 г. и 8 м. за Петър Димитров

 

Специализираният наказателен съд наложи 3-годишна ефективна присъда на Иван Митов, ръководил от януари 2014 г. до август 2016 г. 7-членна организирана престъпна група за разпространение на наркотици в курортите Слънчев бряг и Банско. Наказания „лишаване от свобода” получиха и останалите участници в групата. Три години затвор при първоначален строг режим съдът наложи и на Стойко Стоев. Две години – на Димитър Тодев, 1 г. и 10 месеца на Марио Говедарев от Банско, Методи Зайков и Божидар Станулов. Една година и 8 месеца е наказанието на Петър Димитров. Присъдите са приведени в изпълнение.
Делото в Специализирания наказателен съд бе гледано, след като Митов и участниците в групата се признаха за виновни и подписаха споразумение със Специализираната прокуратура за размера на наказанието. Групата бе задържана на 19 август 2016 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в Слънчев бряг и околността. Тогава бе установено, че участниците използвали като складове за наркотици наети от тях стаи в курортни комплекси в Ахелой и Св. Влас, които обитавали.
Иззети бяха големи количества наркотици – кокаин, пико, амфетамин, марихуана, както и много други доказателства, доказващи престъпната им дейност.
До окончателна присъда се стигна по-малко от година и половина след задържането на участниците в групата.