Участничките

Победителката ще получи награда от 1500 лв., а двете й подгласнички и момичето на публиката по 850 лв.

Участничките ще получат от община Кюстендил официалните тоалети и обувки като подарък

 

52-рият конкурс за избор на Девойка „Кюстендилска пролет 2018” ще се проведе тази събота, 17 март, от 19 часа на пл. „Велбъжд“.

Диана Любенова
Станимир Гъмов

Традицията по тържествено посрещане на пролетта датира от 1966 година. На този празник се избира девойка, която символизира идването на пролетта, младостта, пробуждането на природата и надеждата за нов живот.

Тита    
Дичо

Изборът се провежда в три кръга – официални тоалети, спортно облекло и единствения по рода си в България тур с народни носии. Участничките, които ще дефилират тази година, са 14 на брой и са на възраст между 16 и 19 години.

Стивън Ачикор

Водещи на програмата ще бъдат актьорите Диана Любенова и Станимир Гъмов. Участие ще вземат и популярните изпълнители Тита, Стивън Ачикор, както и любимецът на всички Дичо. Журито ще се състои от всички носителки на титлата „Кюстендилска пролет“ от създаването на конкурса до момента.

Момиче на публиката ще бъде избрано чрез SMS гласуване, всеки, който иска да даде своя глас, може да го направи на кратък номер 1925, с текст: буква P и номера на момичето фаворит от 1 до 14. Гласуването е неограничено и ще продължи и по време на спектакъла. Цената на едно съобщение е 1.20 лв. с ДДС.

Победителката в „Девойка Кюстендилска пролет 2018“ ще получи парична награда от 1500 лв., а двете й подгласнички и момичето на публиката – по 850 лв. Всички участнички ще получат от община Кюстендил като подарък и официалните тоалети и обувки, с които участват в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки.