Светла Пейчева

 

Мъжът ритал пострадалата и я удрял с юмруци по главата в заведение под Спортната зала

Безработен бе осъден за това, че е причинил лека телесна повреда на своя позната, съобщават от Районния съд в Дупница. Подсъдимият Иван П.В. ще плати 2000 лв. обезщетение за причинени неимуществени вреди на потърпевшата плюс лихвата, 1500 лв. глоба, 2300 лв. разноски за адвокат и над 209 лв. разноски по делото, реши съдия Светла Пейчева. Нападателят, който е осъждан и реабилитиран, преди около 2 г. счупил зъб на жена с инициали А.С.С. Изправеният на подсъдимата скамейка се размина с присъда по обвинение за закана за убийство.

Екшънът се разиграл на 22.10.2016г. около 02:30ч. в заведение „Дъблин”, намиращо се под Спортната зала в Дупница. Осъденият причинил разстройство на здравето на потърпевшата. Счупил коронката на първи долен ляв зъб, причинил й разкъсно-контузна рана и кръвонасядания в лявата слепоочна област и в областта на двете очи и челото, мозъчно сътресение със степенно разстройство на съзнанието, множество контузии, натъртване на меки тъкани на гърба в областта на лявата лопатка, охлузвания и хематом. Травмите са резултат от юмручни удари в главата и ритници по цялото тяло на пострадалата, нанесени й по хулигански подбуди с цел подсъдимият да демонстрира чувството си на превъзходство, пренебрежение към установения обществен ред, както и незачитане на личността на А.С. „Ще те убия, ще те усмъртя”, заявил подсъдимият на потърпевшата. Това заканване е възбудило у А.С. основателен страх за осъществяването му, става ясно от съдебното решение. Присъдата може да се обжалва пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. В България законите са меко казано странни, този я е убил от бой, но го таксуват “ лека телесна повреда” ?! Може би законотворците трябва да ги подлагат на същите изтезания и всякакъв род престъпления срещу личността, пък тогава да видим как ще ги таксуват и отсъждат !!! Безсрамници !!!

  2. определено ‘лека телесна’ е с едно изключително неадекватно определение и трябва да се актуализира и подобри! Този е трябвало и да лежи!

Comments are closed.