Наводнената автогара в Перник

 

 

Поройният дъжд в понеделник вечерта наводни автогарата в Перник, а платното по главния път от Кюстендил към столицата, преминаващ през града, пропадна. За няколко часа през нощта в понеделник срещу вторник движението в тази част на града, както и в платното в посока София беше ограничено. Трафикът се пренасочваше през улица „Софийско шосе“ и се регулираше от пътната полиция. Малко преди 4 часа сутринта вчера движението беше нормализирано.

Проблемът при автогарата е стар. При обилен дъжд там винаги се образува езеро, което възпрепятства движението на хора и автомобили. Дъждовете през последните дни създадоха много проблеми и на пътуващите за и от работа в София перничани. Свлачище се активира на шосето към столицата в района на Владая. Пътят е стеснен, две бетонни съоръжения са паднали в реката. Движението е затруднено, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Трафикът вчера сутринта там се регулираше от пътни полицаи. „От дъждовете тази нощ се е получило свличане на част от банкета и на подпорната стена. Ще вземем мерки за отвеждане на водата и очакваме, когато се оправи времето и приключи зимното поддържане, ремонтът на участъка да продължи. Целият участък е в ремонт, но го спряхме през зимата”, обясни инж. Иван Василев от АПИ.

Проблемно е движението и по автомагистрала „Люлин”. До 4 април том ще има ограничения в посока София за всички автомобили поради изтичане на кална маса и опасност от срутване на скална маса на пътното платно. Ограничението е в участъка от втори тунел „Люлин“ (в посока Перник) до тунел „Мало Бучино“, където движението на всички автомобили се осъществява двупосочно в платното посока София – Перник, съобщиха от АПИ. Алтернативните маршрути за коли до 12 тона са през Драгичево и Владая и в двете осоки, а само за леки коли се препоръчва пътят през Мало Бучино и Суходол

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here