Служете на хората, изграждайте, работете, мечтайте и ще видите, че изобилието ще дойде при вас, разказа Богомила

Един от лекторите – Пламен Попов, издава книга с истински истории, разкри: Първата стъпка към успеха е вярата в себе си

 

Репортерът на в. „Вяра” Богомила Михайлова отпразнува рождения си ден на събитие, което обогати живота и. Тя завърши обучение, което я научи да живее живота си, докато му се наслаждава, и да се поздравява за всекидневните успехи, които постига.

Ето какво разказа Богомила Михайлова за коренната промяна, която усети у себе си след обучението с лектори Пламен Попов и Ясар:

„Не мога да повярвам какво преживях и все още преживявам, как се чувствам 10 дни след това обучение. Посещавала съм много други курсове както за личностно развитие, така и за предприемачество, но много бързо забравям всичко научено. Емоциите отшумяват и не остава и помен. Сега обаче не мога да опиша това, което преживях, защото няма толкова силни думи.

То просто трябва да се преживее, да се усети, но все пак ще се опитам да го направя. Да опиша промените в мен и някои неща, които съм знаела, но там те се утвърдиха. Все още приятелите ми искат да научат какво съм правила, къде съм била, защо не празнувах с тях рождения си ден и сега ще се опитам да им разкажа за това, което вече аз наричам БЪДЕЩЕТО! Ще го нарека така, защото вярвам, че това е БЪДЕЩЕТО на България.

Общата цел на обучението беше да създадем повече успехи в живота си, докато му се наслаждаваме, да направим пробив в живота си отвъд някои емоции и чувства, да подобрим качеството на своя личен и професионален живот. Там аз успях да видя себе си като възможност, да се поздравя за това, да оценя коя съм аз и къде искам да бъда. Винаги съм гледала само грешките си, преди курса не отделях много време за това да поздравявам себе си, някак си по-лесно ми беше да говоря негативно, да виня този и онзи за живота си, да виня правителството, да виня образователната система, икономиката, дори родителите си, но осъзнах, че това са само оправдания, това е една маска, която ме беше страх да сваля, защото е трудно човек да носи отговорност и предпочита да обвинява другите за своите страхове и неуспехи. Мислех си, че хората с много пари са ужасни, че парите са нещо лошо, смятах, че не заслужавам да ги имам, парите са за алчните, а аз не съм такава. Но това, разбира се, са били само оправдания за пред мен самата. Смятах, че си успешен, ако печелиш много пари. Истината обаче се оказа, че можеш да печелиш пари единствено ако си успешен. Това е като историята с човека, който седял срещу печката и си говорел: „Дай ми топлина и след това ще сложа дърво”. Колко мъже и жени познавате със същото отношение към живота? Има милиони такива, трябва да сложим горивото, преди да очакваме топлина. По същия начин трябва да служим на хората, преди да очакваме пари. Служете на хората. Изграждайте. Работете. Мечтайте. Създавайте. Направете това и ще видите, че няма граница за просперитета и изобилието, което ще дойде при вас. Просперитетът се основава на взаимен обмен, всеки човек, който допринася за просперитета, трябва да просперира. Понякога наградата няма да идва директно от онези, които обслужвате, но трябва да дойде при вас отнякъде, защото това е законът. За всяко действие съществува равно противодействие.

Вече оставям достатъчно време, за да поздравя себе си, да се ,,прегърна’’, да празнувам всеки един мой успех, независимо колко банален изглежда на пръв поглед. Успях да превъзмогна някои от страховете си, разбих много стари вярвания и разбирания за живота си на пух и прах, замених старото с ново, заредих се с много чиста енергия. Осъзнах, че животът е много прост, ние с нашите страхове и мисли го правим невъзможен. Съмнението и страхът останаха в миналото ми, когато осъзнах кой е ключът към успеха, както и към провала. Ключът е, че ние се превръщаме в това, което мислим.

Ето какво е казал великият император Марк Аврелий: „Животът на човека е това, което той сам мисли за него”.

Бенджамин Дизраели е заключил: „Всичко идва, ако човек само почака. След дълги медитации съм дошъл до заключението, че човешкото същество с предварителна цел трябва да я осъществи и нищо не може да устои на волята, която оправдава справедливото съществуване на нейното осъществяване”.

Ралф Уолдо Емерсън е написал следното: Човекът е това, за което мисли през целия ден”.

Уилям Джеймс е казал: „Най-голямото откритие на моето поколение е идеята, че човек може да променя живота си, като промени умствената си нагласа. Нуждаем се само от хладнокръвно действие сякаш въпросното нещо е истинско и то ще стане непогрешимо истинско. Установявайки връзка с живота ни, ще стане толкова вплетено в навиците и емоциите ни, че интересите ни за него ще се превърнат в онези, характеризиращи вярата”. Казал е и следното: „Ако се интересувате достатъчно от определен резултат, със сигурност ще го постигнете. Ако искате да бъдете богати, ще забогатеете. Ако искате да сте учени, ще станете. Ако искате да бъдете добри, ще бъдете”. И продължава: „Само трябва наистина да искате тези неща и единствено тях, а не в същото време да желаете 100 други неосъществими неща също толкова силно”.

В Библията четем Евангелието на Марк:

„Ако може да повярва, всички неща, в които вярва, са възможни за него”.
Сега аз знам тайната, знам, че животът е само и единствено в моите ръце и аз имам власт над всичко. Знам, че аз съм възможност както за себе си, така и за много други.

Пламен и Ясар са хората, който ни учат на нов модел на поведение, мислене, модел, който силно желая да бъде приет от нашето общество, да бъде приложен в нашето образование. Защото ние имаме нужда от точно такъв тип мислене и такъв тип учители, за да бъдем една успешна нация. Ние нямаме нужда от смяна на правителство, от постоянни обвинения към политици, учители, родители, ние имаме нужда да открием себе си, да повярваме в себе си и да търсим тази среда, която ни дава възможност за това, а именно аз открих средата при тях, на тяхното обучение. Те са учителите, които са преживели, те са учители, които са изпитали всичко на собствен гръб, а не са го прочели и преписали от книгите, те наистина са успешни. Учат ни как трябва да се държим на дадени места, как трябва да подхождаме в определени ситуации и нужно ли е уважението между хората, нужна ли е човечността, честността, карат ни да се замислим кои сме ние и къде искаме да бъдем. Да осъзнаем, че можем да бъдем щастливи, докато създаваме успехите си, да се наслаждаваме на живота. Те ни учат как да се обединяваме и да споделяме всяко чувство, всяка емоция, всичко, което може да бъде предадено на нас и ние да предадем на своите деца и внуци. Учим се как сами да управляваме живота си и само и единствено ние да имаме контрол върху нашите емоции и чувства. Да бъдем искрени истински. Те са съсредоточени в създаването на трансформации на лично и организационно ниво. Тяхната роля е да улесним растежа и върховите постижения на хората, екипите и фирмите. Техният опит в областта на личностното, екипното и организационното развитие, използвайки различни методи, за да създадете положителна промяна, която може да доведе вас или вашата организация до следващото ниво. Тяхната цел е да подпомогнат клиентите си да процъфтяват, да се развиват при всякакви условия, за да могат да бъдат по-успешни и по-изпълнени”, сподели Богомила Михайлова пред вестник „Вяра”.

Пламен и Ясар буквално учат хората да се събудят и да живеят живота, който заслужават. „Когато знаеш как да мислиш, винаги ще бъдеш далеч пред онези, които просто знаят какво да мислят. Ние сами можем да излезем от бедността, нещастието, неудовлетвореността, самотата, неуспехите… стига да пожелаем! Всяко едно човешко същество притежава нужната сила, за да се справи с предизвикателствата на живота, само трябва да я събуди”, убеден е Пламен. Той издава първата си книга до броени дни.

Пламен е млад и успешен български предприемач. Чрез книгата си отправя ясно послание, че първата стъпка към успеха е вярата в себе си, а следващата са действията. Умението му да предава опита си по вдъхновяващ и достъпен начин го прави толкова популярен лектор и перспективен автор. Той споделя реалния си над 15-годишен опит от бизнеса и житейските ситуации, в които е попадал. Пламен вярва, че най-ценните уроци ни преподават допуснатите от нас грешки. Книгата „Преприемачът”, разказвайки реални истории, всъщност чертае бъдещето.

Ива Екимова изрази вдъхновението си и остави коментар за книгата: „С първия си дъх ние, хората, започваме да се учим. Да дишаме, да ходим, да говорим. Правим го искрено, неуморно и всеотдайно. После ние се променяме. После всичко се променя. Губим ентусиазма, вярата и се превръщаме в обикновени изпълнители на собствения си живот. Губим надеждата, губим смисъла, като че ли няма какво да направим. И в този момент (ако ни провърви) се срещаме с Пламен П. Попов и неговата книга „Предприемачът”. И някак си естествено разбираме, че все още сме тук, в собствения си живот, за да се развиваме и усъвършенстваме, да поставяме себе си на първо място, за да бъдем уверени, успешни и удовлетворени. Тук и сега!
Пламен П. Попов ни помага да разберем, че най-ценните ни уроци са допуснатите от нас грешки. Книгата „Преприемачът”, разказвайки истории, успешни и неуспешни, всъщност чертае бъдещето. Всеки човек, който срещаме по пътя си е учебник!“ – твърди Пламен. „Предприемачът” и Пламен, според мен, освен учебник, са и вдъхновение за успех!”

Ася Иванова пък споделя: „Тази книга е пътеводител по пътя към успеха. В „Предприемачът” са описани и онези кални, криви, трънливи пътечки, по които всички ние често вървим в живота си. Имам щастието да познавам Пламен лично и да виждам как неговата бизнес философия носи бързи резултати и успех. Истински истории, споделени откровено по достъпен и полезен за читателя начин. Книгата „Предприемачът” за мен е автентична, истинска и вдъхновяваща – също като своя автор”.

 

Богомила Михайлова