Загорчич се оплака, че фенове на домакините са го обидили.

 

Ръководството на „Пирин“ (Благоевград) излезе с декларация по повод случая със ст. треньора на „Славия“ Златомир Загорчич, който бе уцелен с бутилка в рамото и мачът бе прекъснат за 5 минути, за да му се окаже помощ. После Заги сам призна, че тя била, защото в опит да се предпази сам си е бръкнал в окото.

„Във връзка със събитията по време и след мача между „Пирин“ и „Славия“ категорично изразяваме възмущението си от последвалите коментари и реакции и тенденциозно и некоректно отразяване на случилото се на cт. „Христо Ботев“. Десетки свидетели от резервната скамейка и длъжностните лица потвърдиха, че удар с предмет по старши треньора на гостите Златомир Загорчич не е имало. Според самия него той се е „самонаранил“. Бръкнал си бил в окото. Нереално и грозно е последвалата симулация и театралност, съпроводена с лежане на игралното поле, довела до близо 5-минутно прекъсване на мача и до нагнетяване на и без това доста нервната обстановка. От подобни действия не печели никой – нито футболът, нито самите отбори.

Темпераментните ни фенове нямат нищо общо с ширещата се бруталност на много други такива в Първа лига. Неприемливо за нас е един старши треньор в Първа лига да се обръща към колегите и служителите в „Пирин“ с неуважение и реплики, присъщи на долните дивизии в Сърбия. Неприемливо е треньор от щаба на гостите по време на мач да отива необезпокояван до допълнителния асистент рефер (дама), да го обижда и напада вербално и това да няма последствия. Неприемливо е контузен състезател на гостите цяло първо полувреме да е „на гърба“ на страничния съдия и обиждайки и нападайки го, да търси ескалация на напрежението. Същият да „посреща“ съдиите пред съблекалнята и отново да търси сметка и да цели сплашване. Неприемливо е по време на целия двубой човек на скамейката на отбора гост да е с включен телефон, който да звъни пронизително, и демонстративно да се говори на висок глас, за да се разбере кой точно се обажда. Демонстративното атакуване на съдиите по всякакъв начин в крайна сметка даде резултат. Едно погрешно отсъждане в края на мача доведе до елементарен корнер, който от своя страна реши крайния изход. Това не са футболни прийоми. „Пирин“ (Благоевград) никога не е търсил позитивен изход от ситуация по подобен начин и няма да го прави и в бъдеще. Битката за оцеляване бе загубена, но войната тепърва ще се печели“, написаха „орлетата“.