Певицата Райна от Сандански постави рекорд – 25 полета за 30 дни. Изпълнителката буквално не слизаше от самолета по време на пътуването си до САЩ и Канада, където имаше турне.

Рекордното постижение е регистрирано като най-забележително за попфолка. По време на едномесечната си обиколка Райна е постоянно в движение и веднага след концерт тръгвала към следващата дестинация. Въпреки натоварения си график Райна е много далеч от световния рекорд за най-много полети в рамките на 1 месец – 135 пъти.

Той е постигнат от американеца Марк Малкоф за периода от 1 до 30 юни. Заедно с него са пътували съпругата му и представител на Гинес, който е потвърдил върховото постижение. Райна може и да не е летяла толкова много, но и нейните пътувания не са малко. В момента певицата си почива в родния Сандански и доста време напред е освободила програмата си, за да се възстанови. Всичките й 12 концерта са включвали 3-часови изпълнения с най-големите й хитове, както и обичани народни песни от нейния репертоар, пише “Телеграф”.