Зли духове изкарали с ритници и шамари Атанас Александров от дома му в Делян, лекари от СП- Дупница го прибраха на топло: Живея в двата си джипа, единия е кухня, другият- спалня, ще умра от студ!

%d1%81%d0%b0%d0%b9%d1%82-%d0%b4%d1%83%d0%bf%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d1%88%d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d0%b2%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b0%d1%82Зли духове изгониха от дома 60- годишният Атанас Александров от с. Делян, човека прекара нощта в Спешния център в Дупница на топло на първи срещу втори януари. Александров се обади на телефон 112 , че умира от студ на улицата пред дома му. Линейка на Спешен център- Дупница за 30 минути го прибрала на топло. Лекарите станали свидетели на това как в къщата му има страшен шум от невидими сили.

Александров бил на гурбет в чужбина, върнал се с два луксозни джипа, единият го превърнал в спалня, а другият трапезария и кухня, защото къщата била обсебена от невидими същества, обитавана от зли духове и демони. Легенда или не, местните се кълнат, че наистина е така и никой от тях не смее да влезе в къщата.
„Там са вижда призраци, силуети, чували са гласове, непрекъснато се тропа, удрят ми и шамари – казва Александров- Къщата се продава отдавна, но никой не иска да я купи. Цената й вече паднала на 1 000 лв., но пак няма желаещи.”
Построена преди около 40 години, тя така и не се превръща в постоянен дом. Всичките ѝ досегашни обитатели били застигани от мистериозна смърт скоро след заселването си в нея. „В село няма и един човек, който да е съгласен да преспи в нея дори само за една нощ, никой не смее да ми дойде на гости и аз  също се изнесох”, каза Александров.
Лошата слава на къщата стига до там, че хората я заобикалят отдалеч. На пръв поглед тя по никакъв начин не е страшна. Местните обаче смятат, че къщата се разрушава отвътре – от върлуващите в нея демони.

Според кметицата Валентина Зашева човекът си е психично здрав, но тъмните сили вземат превоз над хората, които неглижират съществуването им и не вярват в нищо. Тя се притеснява, че Александров е в голяма опасност и може да умре от студ.