“Рилски спортист” привлече здрав янки за заместник на напусналия хърватин Ненад Делич

Тони Уудс впечатлява с габарити, сменил е шест отбора за последните 3,5 години02-15-01-moshtta-na-atletichnia

Първи сериозен трансфер за годината осъществи баскетболният “Рилски спортист”. Тимът от Самоков, който е един от сериозните претенденти за разпределението на медалите в НБЛ, се подсили с американския център Тони Уудс. 26-годишният исполин е висок цели 211 см и идва като заместник на напусналия наскоро отбора хърватин Ненад Делич.

Визитката на Уудс е доста богата. Здравенякът играе в продължение на 4 години в NCAA за “Уейк Форест” и “Орегон”, а през 2013/2014 преминава в Европа, обличайки екипа на “Неа Кифисия”. През следващия сезон той сменя три клуба – “Ровинари” в Румъния, “Паниониос” в Гърция и “Апоел” (Никозия) в Кипър, след това акостира в гръцкия “Аполон” (Патра), а за последно е част от елитния местен “Лефкада”.

Янкито се отличава с бързина и атлетичност, пласира се добре, а освен това е и много добър под коша, където умело се бори с противниковите играчи за отскочилите топки.

Намерението на ръководството на “Рилецо” е Тони Уудс да бъде уреден с права още за неделното домакинство на “Ямбол” от 13-ия кръг на елитната дивизия. И макар че наглед мачът с “жълто-черните” изглежда лек (ямболии паднаха катастрофално с 57:83 от “Берое” у дома в навечерието на Нова година), наставникът на “скиорите” Людмил Хаджисотиров-Удо се нуждае именно от човек като Уудс на пост №5.

В близките дни се очаква ново раздвижване в “Рилски спортист”, тъй като мениджърското звено на тима усилено търси още един състезател, който да замести напусналия клуба в средата на миналия месец гард Джеръл Симънс.

 

На снимката: Мощта на атлетичния американец (№55) е видима с просто око.